Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bayram tatilinde, 3 milyon Yandex Navigasyon kullanıcısı 190 milyon kilometreye yakın yol kat etti

yandex-globaltechmagazineTürkiye’nin en popüler navigasyon uygulaması Yandex Navigasyon, Kurban Bayramı tatili boyunca kullanıcıların en çok tercih ettiği uygulamalardan biri oldu.

Kullanıcılarına en hızlı gidebilecekleri rotaları öneren Yandex’i, 16 – 26 Ağustos tarihleri arasında 3 milyon kişi kullandı. Bu dönemde gitmek istedikleri bölgelere 7,5 milyon rota oluşturan kullanıcıların kat ettikleri toplam mesafe ise yüzde 60 artarak yaklaşık 190 milyon kilometreye ulaştı.

Kurban Bayramı tatilinde seyahate çıkan milyonlarca kişinin, yollardaki en önemli yardımcılarından biri Yandex Navigasyon uygulaması oldu. Trafiğin durumunu anlık olarak paylaşan, en uygun rotalar ve güvenli sürüş bilgilerinin yanı sıra, mola yerlerinden benzinliklere kadar birçok faydalı bilgi sunan Yandex, uzun bayram tatili döneminde yoğun olarak kullanıldı. Tatil yapmak veya ailesini ziyaret etmek için yola çıkan kullanıcılar, sürüş esnasında uygulamayı açık tutarak trafik durumunu, hız limiti uyarılarını, yollarda meydana gelen kaza gibi trafik olaylarını da anlık olarak öğrenebildiler.

7,5 milyon defa rota oluşturuldu

Kurban Bayramı tatili için çok sayıda kullanıcının 16 Ağustos itibarıyla yola çıktığı gözlemlendi. Yandex Navigasyon bu tarihten başlayarak 10 gün boyunca normal bir haftaya göre yüzde 30 daha fazla açıldı. 3 milyon kullanıcı 7,5 milyon defa rota oluşturdu. Bayram seyahati döneminde uygulama içinde yapılan toplam aramalar ise bir önceki haftaya göre yüzde 20 arttı.

Kullanıcı yorumları sayısı yüzde 155 arttı

Yandex Navigasyon’un en önemli özelliklerinden biri olan kullanıcı yorumlarında da büyük artış yaşandı. Navigasyona bırakılan yorum sayısı ve kaza noktası bilgisi yüzde 155 arttı. Kullanıcılar, sosyal navigasyon özelliğinden faydalanarak yol durumuyla ilgili birbirlerine bilgiler verirken, trafik stresini azaltmak için eğlenceli yorumlar da yazdı.

Toplam mesafede rekor seviyeye ulaşıldı

Bayram tatili döneminde Yandex Navigasyon kullanıcılarının kat ettiği toplam mesafe rekor seviyeye ulaştı. 3 milyon kullanıcı, yaklaşık 190 milyon kilometreye yakın yol kat etti. Böylece kullanıcıların 16 – 26 Ağustos tarihleri arasında kat ettiği mesafe, bir önceki 10 günlük döneme göre yüzde 60 büyüme gösterdi.

En fazla yol giden kullanıcı 4.308 km kat etti

Bazı kullanıcılar, gidilen mesafenin uzaklığı ya da farklı noktalara doğru yapılan seyahatler gibi nedenlerle Yandex Navigasyon’u daha yoğun olarak kullandı. Bayram tatili döneminde en fazla yol giden kullanıcının kat ettiği mesafe toplam 4.308 km oldu.

İzmir uygulamanın en çok kullanıldığı tatil bölgesi oldu

Bayramda yoğun olarak kullanım yapılan tatil bölgeleri; İzmir, Antalya, Balıkesir ve Muğla gibi iller oldu. Bu döneminde kullanımın en çok arttığı iller ise yine İzmir’in liderliğinde, Antalya, Tekirdağ, Balıkesir ve Adana olarak sıralandı.

En çok benzinlikler arandı

Yandex, kullanıcıların navigasyon üzerinde en çok arama yaptığı kategorileri de inceledi. En çok aranan ve rota oluşturulan yerlerin başında yüzde 48 oranla benzin istasyonlarının bulunması dikkat çekti. Benzinlik kategorisini, yüzde 15 ile restoranlar, yüzde 8 ile eczaneler, yüzde 7 ile ATM’ler ve yüzde 5 ile oteller takip etti.

Teknoloji Makaleleri