Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sürdürülebilir büyümenin anahtarı dijital pazarlama araçları

SEMrush-globaltechmagazineDijital pazarlama platformu SEMrush’ın yaptığı araştırmada Türkiye, iş kurmak için aranan ülkeler arasında en hızlı yükselenlerden biri oldu.

Tüm dünyada iş kurmak isteyen girişimcilerin öncelikle internette araştırma yaptığını belirten SEMrush Türkiye ve Ortadoğu Bölgesi Kurumsal İletişim Direktörü Adam Zeidan” Fırsat görülen ve güvenilen ülkelerde şirket kurma aramalarının artış gösterdiğini gözlemliyoruz.  Sıralamadaki hızlı yükselişi Türkiye’nin de bu ülkelerden birisi olduğunu gösteriyor” dedi.

KOBİ’leri güncel ve en yeni dijital pazarlama araçlarıyla desteklemenin sürdürülebilir ekonomik büyüme için şart olduğuna dikkat çeken Zeidan, “Güçlü  bir rekabet analizi kabiliyetine sahip olan SEO araçları, KOBİ’lere Türkiye’de yeni pazar fırsatları yakalayabilmeleri için uluslararası  pazar analizlerine ücretsiz  erişim fırsatı sunarken  online pazarlamacılara bu fırsatlara daha hızlı ve daha doğru tepki vermelerini sağlayan bir iş rutini kazandırır” dedi. 

Türkiye, şirket kurmanın arandığı ülkeler arasında 41’inci sırada yer aldı.

SEMrush tarafından tüm dünyada küçük ve orta ölçekli şirket kurmak isteyenlere yönelik olarak gerçekleştirdiği analizde, ülkelere göre “…… iş kurmak” terimini incelendi. Türkiye, “iş kurmak için aranan ülkeler arasında yükselişe geçerek, ilk 50 ülke arasında yer aldı.  online pazarlama araçlarını kullanılarak yapılan analizde son bir yıl içinde “Nasıl şirket kurarım?” ve “İş kurmak” kelimeleri ülke aramalarına göre tarandı. 195 ülkeden iş kurmak için yapılan aramalarda 41’inci sırada yer aldı.

Teknoloji Makaleleri