Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Groupama Data Science Forum İstanbul’da gerçekleşti

groupama-globaltechmagazineGroupama tarafından 4.kez düzenlenen Data Science Forum, 6 ülkeden 30 Groupamalı’nın katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti.

2016 yılından bu yana Groupama’nın üst yönetimiyle birlikte farklı bölgelerden veri ve modelleme uzmanlarının bir araya geldiği forumda, bu yıl 6 ülkeden 30 katılımcı yer aldı.

Sigorta sektöründe giderek daha etkin olarak kullanılmaya başlanan yapay zeka uygulamaları sayesinde süreç optimizasyonu en üst seviyede tutulmaya çalışılıyor. Data Science Forum’da veri toplama, hazırlama ve modelleme adımlarının dört ay gibi kısa bir sürede tamamlanması üzerine çalışan katılımcılar, projeleri sunma fırsatı yakalarken “Yapay zeka ile tasarlanan süreç optimizasyonu”na odaklandı.

Teknolojik entegrasyonun sigortacılık sektörü için önemi doğrultusunda çalışan Forum, 2016 yılından bu yana Roma, Bükreş ve Paris olmak üzere birçok farklı şehirde gerçekleştirildi. Groupama Data Science Forum’da katılımcıların, yapay zeka bazında bazı yeni teknikleri ya da önceden öngörülemeyen yeni kullanım durumlarını keşfetmeleri bekleniyor. Forum süresince katılımcılar, takımlara bölünmüş çalışma metodu ile hem iş birliği hem de rekabete teşvik ediliyor.  Ayrıca Data Sciene Forum, bir sonraki adımda aynı konu üzerinde çalışan insanları bir araya getirecek bir görev gücü oluşturmak için imkan sağlayacak. Katılımcılar bu sayede kendilerini daha derinlemesine sorgulayabilecek ve kendi projelerini geliştirebilecekler.

Teknoloji Makaleleri