Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Zyxel eğitim alanındaki yatırımlarına hız verdi

zyxel-globaltechmagazineAğ teknolojileri alanında önde gelen şirketlerden Zyxel, “Ağ Uzmanı ve Ağ Mühendisi”  sertifika programı için çalışmalarını hızlandırdı.

Sektördeki yetkin iş ortağı sayısını artırmak için hedef büyüten firma, 2018 yılı sonuna kadar 100 *ZCNE* Zyxel Sertifikalı Ağ Mühendisi yetiştirmeyi planlıyor. ZCNE Sertifika Programı’na Zyxel’in Gold, Silver ve Ally kategorisindeki iş ortaklarında çalışan mühendisler/uzmanlar iştirak edebiliyor. Ücretsiz sunulan network eğitimleri; Switch Ürün Çözümleri Level 1 & Level 2, Güvenlik Ürün Çözümleri Level 1 & Level 2, Kablosuz Ürün Çözümleri Level 1 & Level 2 ve Nebula Bulut Çözümleri kategorilerinden oluşuyor.

Eğitimlere nasıl başvurulur?

Eğitim almak isteyen katılımcıların Zyxel Türkiye Ofisi ile irtibata geçerek ön kayıt yaptırmaları gerekiyor. Yeterli sayıya ulaşıldığında Zyxel Türkiye ofisinde eğitimler maksimum 12 kişilik özel sınıflarda veriliyor. 2 tam günü kapsayan eğitimde; teorik bilgilerin ardından ilgili teknolojilerin cihazlarda uygulandığı lab eğitimleri ile katılımcıların bilgisi pekiştiriliyor. Cihazların kurulumu, konfigürasyonu ve yönetimi hakkında bilgi sahibi olan kursiyerler,  Level 1 ve Level 2 kategori için iki farklı İngilizce / Türkçe sınava tabi tutuluyorlar. https://education.zyxel.com adresinden online olarak yapılan sınav sonunca başarılı olanlara ise yurtdışından gelen sertifikaları takdim ediliyor.

Şu ana kadar 70 Teknik destek mühendisin Zyxel’den sertifika almaya hak kazandığını belirten Zyxel Marka ve Pazarlama Müdürü Özden Aliyagiç Uyar,  2018 sonunda bu sayıyı  100’e çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

” Zyxel Eğitim Merkezi’nin bu yıl atılım yapması; firmamızın eğitim ve gelişim vizyonunu çok iyi net bir şekilde ifade ediyor”  diyen Uyar,  sözlerini şöyle sürdürdü:  “Zyxel Eğitim Merkezi’nde sunulan eğitimler, teknik personel seviyesinde verilen bilgilerden üst düzey mühendislik düzeyine kadar önemli bir servis alanını kapsıyor. Bu eğitimi başarı ile tamamlayıp sertifika alanların, Kobi segmentindeki firmalarında teknik personel, çözüm danışmanı, eğitmen ve her sektörde bilgi işlem personeli olarak bile çalışması mümkün.  Zyxel olarak burada bizim nihai amacımız; sektöre uzman iş gücü kazandırmak ve müşterilerimize en yüksek seviyede hizmet sunabilmek.”

ZCNE Sertifikasının da 2 yıl geçerliliği bulunuyor. Geçerlilik süresi bitmeden 6 ay önce Zyxel ekibi ibraz edilen  mail adresinden ilgili kişi ile irtibata geçiyor.  ZCNE Sertifikası yenilemek için hem eğitimleri tekrar almak hem de online sınava tekrar girip başarılı olmanız gerekiyor.

Teknoloji Makaleleri