Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Siemens ve Aruba, entegre ağlar için stratejik iş ortaklığı oluşturdular

aruba-globaltechmagazineSiemens ve bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba, Operasyonel Teknoloji (OT) ve Bilgi Teknolojisi (BT) dünyalarını birleştirmeye odaklı stratejik bir iş ortaklığını duyurdular.

Tamamlayıcı portföylere dayanarak Siemens ve Aruba, yüksek tesis ve şebeke kullanılabilirliği sağlayan, son derece güvenilir, güvenli ve anlayışlı veri ağları ile müşterileri destekleyebilmektedirler. Müşteriler, Siemens’in endüstriyel Ethernet ağ bileşenlerinin önde gelen sağlayıcısı olarak uzmanlığına ve Aruba’nın kablolu ve kablosuz LAN altyapısındaki liderliğine dayanarak, fabrikadan kurum ofislerine kadar birlikte çalışabildikleri kanıtlanmış entegre ağlardan yararlanıyorlar.

Dijitalleşme, Endüstri 4.0 ve Endüstriyel IoT yeni zorluklar çıkarıyor çünkü artık veri giderek artan bir oranda BT ve OT’yi ayıran sınırı geçiyor. Tipik, deterministik, endüstriyel OT ağları, kurumsal BT ağlarına sıkı sıkıya bağlı değiller. Bu, veri ve cihaz görünürlüğü, uygulama güvencesi, kullanılabilirlik ve güvenlikte boşluklara neden oluyor. Bu bölünmeyi ortadan kaldırmak, her iki dünyada da derin uzmanlık ve ilgili operasyonel ve güvenlik gereksinimleri hakkında bilgi sahibi olmayı gerektirir. BT dünyasında siber güvenlik ve güvenilir veriler başlıca öncelikler iken, OT dünyasında tesisin kullanılabilirliği ve üretim çıktısı hedefleri en önemli konulardır.
Siemens ve Aruba, OT ve BT’deki derin ve tamamlayıcı uzmanlıklarına dayanarak bu bölünmeyi ortadan kaldırıyorlar. Test edilmiş birlikte çalışabilirliğe sahip entegre ağlar sağlayarak ve onaylanmış referans tasarımları belgelenen iki şirket, entegre OT / BT sistemlerinin hızla kurulabilmesi, daha güvenli bir şekilde çalıştırılması ve daha verimli bir şekilde desteklenmesine yardımcı oluyorlar.

Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Helmrich şöyle diyor: “Siemens ve Aruba arasındaki işbirliği, Dijital Kurumun temellerinden biri olarak sunduğumuz endüstriyel ağları Aruba’nın ek BT ürünleri ile tamamlamak için önemli bir adımdır. Müşteriler, kullanılabilirliği ve güvenliği sağlayan geleceğe yönelik, entegre iletişim ağlarından faydalanacaklardır.”

Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba’nın Başkanı ve Kurucularından Keerti Melkote de bu konuda şöyle konuştu: “Siemens ve Aruba, yaklaşık üç yıl boyunca birlikte çalışarak, onaylanmış referans tasarımlarıyla desteklenen teknoloji entegrasyonu sayesinde OT / BT bölünmesini giderdi. Ortaya çıkan çözümler çeşitli endüstriyel uygulamalar için idealdir ve hem Siemens’in hem de Aruba’nın destek ekipleri tarafından desteklenmektedir.”

Çözümler arasında, şirketlerin mühendislik ve destek uzmanlarına doğrudan erişimi olan kapsamlı iş ortakları ağlarını içeren, çeşitli kanallar yoluyla kurulabilen kablolu ve kablosuz ağ ürünleri ve ilgili yazılımlar bulunmaktadır. Aruba ve Siemens, satış öncesi danışmanlık ve mühendislik, profesyonel hizmetler (proje yönetimi, devreye alma, fabrika kabul testleri ve tasarım mühendisliği dahil), yönetilen operasyonlar ve bakım hizmetleri ve satış sonrası desteği kapsayan müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilirler.

Çözümler, hem BT hem de OT dünyalarını kapsayan ağ güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olur; örneğin, Aruba’nın BT ağları için 360 Secure Fabric’i, Siemens’in “Derinlikli Savunma” OT güvenlik konsepti ile birleştirilebilir. Müşterilerin güvenlik ihtiyaçları özellikle de eski dağıtımlarda farklılık gösterdiğinden, Aruba ve Siemens de belirli müşteri gereksinimlerini karşılamak için güvenlik çözümlerini uyarlayacaklardır.

Dünyanın en büyük bira şirketlerinden biri olan Heineken, ‘HEINEKEN Nederland Supply Brewery’s-Hertogenbosch’ için Aruba ve Siemens’in entegre bir OT/BT çözümüne güveniyor. Mühendislik Müdürü Henk van den Scheun, “Verimli bir şekilde çalışabilmek ve siber güvenlik tehditlerini ortadan kaldırmak için OT ve BT birimlerimizde tek biçimli bir görünürlüğe ve güvenliğe ihtiyacımız var. Siemens ve Aruba ile çalışarak, çok sorunsuz geçen ve o günden beri oldukça güvenilir olan bir çözüm ile amacımıza ulaştık” dedi.

Teknoloji Makaleleri