Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Cisco, dünyayı niyet algılama odaklı ağ ile tanıştırıyor

cisco-globaltechmagazineDünyayı niyet algılama odaklı ağ ile tanıştıran Cisco, ikonik Catalyst portföyünü kablolu ve kablosuz seçenekler üzerinden şubeler de dahil olacak şekilde tüm erişim çeşitlerini kapsayarak genişletiyor.

Eski yöntemleri rafa kaldıran niyet algılama odaklı ağlar, işin niyetini algılayarak hata yapma olasılığını minumuma indiriyor ve hiç olmadığı kadar çok müşteriye akıllı, kolay ve güvenli bir ağ sunuyor.

Geliştirdiği teknolojiler ve çözümlerle dünyada ve Türkiye’de pek çok şirketin dijital dönüşümüne katkı sağlayan Cisco, geçtiğimiz yıl Catalyst 9000 anahtarları ile dünyayı niyet algılama odaklı ağ ile tanıştırıp büyük ağların öğrenmesine, adapte olmasına ve gelişmesine yardımcı olmuştu. Şimdi ise Cisco, ikonik Catalyst portföyünü kablolu ve kablosuz seçenekler üzerinden şubeler de dahil olacak şekilde tüm erişim çeşitlerini kapsayarak genişletiyor. Hiç olmadığı kadar çok müşteriye akıllı, kolay ve güvenli bir ağ sunarak niyet algılama odaklı ağların kullanımını tüm boyutlar için erişilebilir hale getiriyor.

Ağları oluşturma ve yönetme şekillerinde temelden yapılacak bir değişikliği temsil eden niyet algılama odaklı ağ; eski, manüel, zaman gerektiren ve hataya açık iş yapma şekillerinin yerine geçiyor. Eski yöntemlerin yerine bu modern ağlar, işin niyetini algılıyor ve bunu ağ politikalarına çeviriyor. Böylece ağ, birkaç dakika içinde otomatik olarak ve doğru olacağı garantisiyle konfigüre edilebiliyor.

Cisco Orta Doğu ve Afrika’dan Sorumlu Teknoloji Başkan Yardımcısı Osama Al-Zoubi, konuyla ilgili olarak şöyle diyor: “Cisco’nun niyet algılama odaklı becerilerini her yere ve herkese ulaştıracağımız için çok heyecanlıyız. Onlara otomatikleştirmeleri ve ağlarını uçtan uca görebilmeleri için ihtiyaçları olan tüm BT araçlarını sağlamak istiyoruz. Genişletilmiş Catalyst 9000 portföyümüz, müşterilerimizin bu işlemi sadece büyük kablolu ağlar için değil, aynı zamanda kablosuz ve basit şube devreye alımları için de gerçekleştirmelerini sağlıyor.”

Yeni Cisco Catalyst Ürünleri

Cisco Catalyst 9000 Serisi, niyet algılama odaklı ağ için sıfırdan yaratıldı. Bu seri, tüm erişimleri ve WAN ürünlerini destekleyen tek bir açık ve programlanabilir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Böylece Cisco müşterileri, yeni yazılım inovasyonlarına daha çabuk adapte olabiliyor, BT işlemlerini basitleştirebiliyor ve maliyetleri düşürebiliyorlar. Tek bir yazılım denetleyicisi, tüm ağı otomatik hale getirirken programlanabilir ASIC’ler, eşsiz seviyede yatırım koruması sağlıyor. Güvenlik ise üstüne eklenmek yerine ağın içine entegre ediliyor.

Catalyst 9000 Ailesini kablosuz devreye alımlara ve orta ölçekli pazar müşterilerine genişleten Cisco, ağ sistemlerinin artık daha çok müşteriye sunuyor. Cisco’nun sunduğu yeni ürünler arasında şunlar yer alıyor:

  • Yeni Kablosuz Denetleyici: İlk kez müşteriler, aynı işletim sistemini kullanarak kablolu ve kablosuz ortamlarda güvenlik, otomasyon ve analitik hizmetlerini tutarlı bir şekilde çalıştırabiliyorlar. Cisco Catalyst 9800 Serisi Kablosuz Denetleyici şirket içinden, herhangi bir buluttan veya sanal olarak Catalyst 9000 anahtarlarına gömülmüş olarak her yerden çalıştırılabiliyor. Ürün, günümüzün kablosuz standartlarını desteklemenin yanı sıra 802.11ax standardına da hazır. Ayrıca kesinti yaratmaksızın yapılan yazılım güncellemeleri, tehditlere karşı yeni savunma mekanizması ve gelişmiş programlanabilirliği sayesinde kablosuz hizmetlerin de seviyesini artırıyor.
  • Yeni Orta Ölçekli Pazar Anahtarı: Catalyst 9200 anahtarları sayesinde niyet algılama odaklı ağlar basit şube devreye alımlarına ve orta ölçekli pazar müşterilerine de uzanıyor. Orta ölçekli pazardaki şirketler, ilk kez, bir önceki nesil Cisco anahtarlarına benzer fiyatlandırmayla kurumsal hizmetlerin tümüne ulaşabiliyorlar. Catalyst 9200 anahtarları ise 2019 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sunulacak.

Teknoloji Makaleleri