Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye’nin siber güvenlik robotu 1 yaşında

siber güvenlik-globaltechmagazineTürkiye’nin yerli ve milli siber güvenlik robotunu geliştiren Atar Labs, birinci yılını hızlı büyüme ve global ödüllerle tamamladı.

İş dünyasının dijitalleşmesiyle birlikte şirketlerin siber güvenlik alanındaki uzman ihtiyacı hızla artıyor. Güvenlik operasyon merkezlerindeki uzman açığını kapatacak teknoloji ise Türkiye’de üretiliyor. Siber güvenlik alanında derinlemesine tecrübeye sahip bir ekip tarafından 2017 yılında Bilkent Cyberpark’ta kurulan Atar Labs, Diffusion Capital Partners’tan aldığı 2,5 milyon Euro tohum yatırımıyla Türkiye’nin ilk ve tek siber güvenlik operasyon merkezi yazılımını geliştiriyor.

Bir yıl içinde dört kişilik çekirdek bir ekipten, 50’den fazla mühendisin çalıştığı, küresel hedefleri olan bir girişime dönüşen Atar Labs, yüzde 100 yerli ve milli olarak geliştirdiği siber güvenlik robotu ATAR ile Türkiye’nin ve dünyanın siber güvenlik uzman açığını otomasyonla kapatmayı hedefliyor. ATAR, ileri düzey otomasyon teknolojisi sayesinde güvenlik operasyon merkezlerindeki iş yükünü kayda değer ölçüde azaltarak verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlıyor.

Prestijli global ödüller

Devlet kurumlarından bankalara, telekom şirketlerinden büyük holdinglere kadar farklı segmentlerdeki kuruluşların güvenlik operasyon merkezi yazılımı olarak tercih ettiği ATAR, prestijli Red Herring Top 100 Global listesinde yer alarak küresel açılımına güçlü bir başlangıç yaptı. Kendi alanlarında ezber bozan inovasyona imza atan girişimlerin seçildiği global listeye adını yazdıran Atar Labs, ayrıca Cyber Defense Magazine tarafından verilen Cyber Defense Global Awards ödüllerinde Son Teknoloji SOAR ödülüne layık görüldü.

2019 ihracat yılı olacak

Siber güvenlik alanındaki uzman yetersizliğinin yerel değil, küresel ölçekli bir ihtiyaç ortaya çıkardığını kaydeden Atar Labs CEO’su Burak Dayıoğlu, “Atar Labs güçlü bir ekip ve önemli yatırım desteğiyle Türkiye’den dünyaya açılıyor. İlk yılımızı başarıyla tamamlarken, yurt dışı hedeflerimiz için vites yükseltiyoruz. 2019 yılında en önemli konu başlığımız globalde büyüyerek, ihracat faaliyetlerini artırıp, Türkiye’nin kazanmasını sağlamak olacaktır.” diye konuştu.

Atar Labs hakkında

Türkiye’nin lider bilişim ve güvenlik hizmetleri sağlayıcısı Innovera’nın tecrübeli yönetim ekibi tarafından 2017 yılında kurulan Atar Labs, küresel pazarlara teknoloji ihraç etmeyi hedefleyen Türkiye’nin lider siber güvenlik üreticisidir. Bilkent Üniversitesi Cyberpark bünyesinde mühendislik faaliyetlerini sürdüren Atar Labs, yakınlarda faaliyete geçirdiği İngiltere ofisinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri ve Kıta Avrupası’nda ofis kurma hazırlıklarını sürdürmektedir.

Teknoloji Makaleleri