Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

100’den fazla Alman politikacıya ait kişisel veriler sızdırıldı

BSI-globaltechmagazineBir grup tanımlanamayan Hacker tarafından 100 den fazla Alman politikacıya ait özel kişisel veriler sızdırıldı.

Sızdırılan veriler arasında Alman Şansölyesi Angela Merkel, Brandenburg Başbakanı Dietmar Woidke ve bir çok ünlü sanatçı, gazeteci ve Youtuber’ların bilgileri bulunuyor.

Sızdırılan veriler Twitter’da (@_0rbit) kullanıcı adlı bir hesap tarafından, paylaşım tarihi Ekim 2018’e ayarlanarak paylaşıldı. Bu veriler kişilerin telefon numaralarını, e-mail adreslerini, özel sohbetlerini, faturalarını, kredi kartı bilgilerini ve kimlik kartlarının fotoğraflarını içeriyor.

Bu büyük saldırının kim tarafından veya nasıl yapıldığı tam olarak bilinmese de sızdırılan veriler akıllı telefonlardan çalınmış gibi duruyor.

Adalet Bakanı Katarina Barley, bu kitle saldırısının ciddi bir saldırı olduğunu söylerken, yerel medya ise sızdırılan verilerin politik olarak kullanılabilecek veriler olmadığını söyledi.

Saldırıları inceleyen, Almanya Bilgi Güvenliği Federal Ofisi (BSI), devlet ağlarının bu saldırılardan etkilenmediğini, saldırganların kim olduğunu ve motivasyonlarının ne olduğunu henüz bilmediklerini söyledi.

Bir BSI sözcüsü twitterda;

“BSI şu an diğer federal yetkililer ile birlikte davayı yoğun bir şekilde inceliyor. Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, merkezi koordinasyonu devraldı. Şu an elimizdeki bilgiler dahilinde devlet ağlarının tehlikede olması durumu için herhangi bir endişeye gerek yok, yine de araştırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Teknoloji Makaleleri