Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fortinet yeni güvenli SD-WAN çözümlerini duyurdu

fortinet-globaltechmagazineFortinet, kurumların güvenlik tabanlı ağ oluşturabilmesini desteklemek için sektörün ilk SD-WAN ASIC çözümü dahil olmak üzere yeni güvenli SD-WAN çözümlerini duyurdu.

Kurumlar, daha hızlı ve uygun maliyetli bağlantı türlerini benimsedikçe, güvenlik en önemli güçlük olarak karşılarına çıkıyor. Gartner’ın yeni bir araştırmasına göre, araştırmaya katılan katılımcıların yüzde 72’si söz konusu WAN olduğunda bir numaralı endişelerinin güvenlik olduğunu belirtmiş. Fortinet, aşağıda yer alan inovasyonlarla güvenlik tanımlı ağ kurulumları için müşterilerini güçlendirmeye devam ediyor:

  • Sektördeki ilk SoC4 SD-WAN ASIC çözümü
  • 10 kat daha hızlı performansa sahip FortiGate 100F Appliance
  • FortiOS 6.2’de yeni SD-WAN özellikleri
  • Fortinet 360 Protection Services (Fortinet 360 Koruma Hizmetleri)

Fortinet Ürün ve Çözümlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı John Maddison yeni gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “WAN edge artık dijital saldırı yüzeyinin bir parçası, ancak, ağınızın ucu asla bir engel olmamalı. Şube ofisleri için, SD-WAN, WAN optimizasyonu, güvenlik ve orkestrasyon dahil olmak üzere, dijital deneyimi mümkün kılmak için en iyi performans ve güvenlikle en iyi WAN Edge’i sağlama yeteneği kritik öneme sahip.  Fortinet’in SoC4 SD-WAN ASIC çözümü, ister 100 ya da 10 bin şube ofisi bulunsun, kurumların güvenlik tabanlı ağ oluşturmasını gerçekleştirebilmesine imkan tanıyor.”

Fortinet’in inovasyonları en kritik üç kullanım senaryosu üzerinden en zorlu müşteri sorunlarının çözümüne destek oluyor:

  • Kurumsal WAN Edge’de dijital dönüşüm
  • Uygulama performansından ödün vermeden WAN operasyon giderlerinin azaltılması
  • WAN operasyonlarının sadeleştirilmesi ve SD-Şube konsolidasyonu

Fortinet, güvenlik tabanlı ağ oluşturma inovasyonuna yönelik taahhüdüne bağlı kalmaya devam ediyor

Fortinet, çok sayıda müşterinin benimsediği, NSS Laboratuvarları test sonuçlarında “Önerilen SD-WAN” olarak gösterilen, güvenlik yeteneklerine sahip tek çözüm olan FortiGate Güvenli SD-WAN çözümüyle en iyi SD-WAN ve güvenliği müşterilerine sağlıyor. Fortinet’in yeni çözümü sektördeki ilk SoC4 SD-WAN ASIC ile kurumlar şube sayısından bağımsız olarak güvenlik tabanlı ağ oluşturmanın sağladığı tamamen bağlantılı uç şubeyi hayata geçirebiliyor. WAN Edge kurulumları için en iyi/fiyat performans sunan Fortinet’in SD-WAN ASIC çözümü yeni FortiGate 100F’i çalıştıracak. Sınırlı BT personelinin karşı karşıya kaldığı yükü daha da hafifletmek için, yeni Fortinet 360 Protection Services ve FortiOS 6.2’deki SD-WAN özellikleri, sadeleştirilmiş orkestrasyon ile birleştirilmiş iletişim uygulamaları için mümkün olan en iyi deneyimi sunuyor.

Teknoloji Makaleleri