Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kaspersky Lab yoluna yeni imajı ile devam edecek

Kaspersky-globaltechmagazineGlobal siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab, “Daha güvenli bir dünya kurma” hedefine odaklanarak markasını Kaspersky olarak değiştirdi.

Yeni marka kimliği, şirketin “siber güvenlik” odağından, daha geniş olan “siber bağışıklık” kavramına yönelik evrimini yansıtıyor. Günümüzde, insanların teknoloji sayesinde platformları ve sınırları aşarak, daha önce görülmemiş şekilde birbirine bağlı olduğu bir dünyada yaşıyoruz. İnsanların teknolojiyi kullanarak yaşantılarını geliştirdiği bir dönemdeyiz. Siber güvenlik artık yalnızca cihazları korumaktan ibaret değil. Birbirine bağlı her şeyi korumak için bir ekosistem kurulması gerekiyor. Kaspersky yeni marka kimliğiyle, bu dönüşümde ne kadar kararlı olduğunu ve gelecek için daha yüksek endüstri standartları geliştirmede öncülük yapacağını gösteriyor. Ayrıca, güvenliğin en son aşamada tercihe bağlı bir katman olarak gelmediği, güvenli tasarıma sahip bağlantılı sistemler kurulmasına verilen destek de vurgulanıyor.

Yeni marka kimliğini yorumlayan Kaspersky CEO’su Eugene Kaspersky şunları söyledi: “22 yıldan fazla süre önce şirketi kurduğumuzdan bu yana hem siber tehdit alanının hem de sektörümüzün çok büyük bir değişimden geçtiğine şahit olduk. Bu dönemde teknolojinin hem iş hem de ev yaşantımızdaki rolünün arttığını gördük. Artık dünyanın yeni ihtiyaçları var. Yeni marka kimliğimiz de bu ihtiyaçları yalnızca bugün için değil gelecekte de karşılama vizyonumuzu yansıtıyor. Dünyayı siber tehditlere karşı koruma konusunda gösterdiğimiz başarılarla dolu tecrübelerimizi, siber tehditlere bağışıklık kazanmış bir dünya kurmak için kullanacağız. Bu dünyada herkes teknolojinin sunduğu avantajlardan özgürce yararlanabilecek.”

Kaspersky, “daha güvenli bir dünya kurma” hedefi ile herkesin yenilikleri benimsemesi, güvenmesi ve kullanmasını sağlayacak koruma teknolojileri sunacak.

Yeni görsel kimlik

Yeni marka çalışmasının bir parçası olarak, görsel kimliğimizi de güncelledik. Yeni kimliğimiz, Kaspersky’nin temel değerlerini ve bir kurum olarak duruşunu simgeliyor. Yeni logo, geometrik ve matematiksel olarak kusursuz harflerden meydana geliyor. Bu da şirketin halen koruduğu en temel değer olan birinci sınıf yazılım mühendisliği uzmanlığını temsil ediyor. Marka değişikliği ile birlikte adımızdaki ‘Lab’ kelimesini de kaldırdık.

Kaspersky Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Andrew Winton, “Mevcut logomuz 1997 yılında tasarlanmıştı. O günden bugüne çok şey değişti. Önceden Yunan alfabesindeki harfleri kullanıyorduk. Bu harfler artık yaptığımız iletişimin genişliği ve derinliğini karşılayamıyor. Yüzümüzü geleceğe çevirip dijital dünyayı kucaklamamız gerekiyor. Yeni görsel kimliğimizi hazırlarken Lab kelimesini kaldırmak mantıklı göründü. Markamızı, ilham aldığımız yeni felsefe ve hedefe göre sadeleştirmek ve şirketimizin sunduğu geniş kapsamlı teknolojileri öne çıkarmak istedik.” dedi.

Kaspersky Hakkında

Kaspersky, 1997 yılında kurulan dünya çapında bir siber güvenlik şirketidir. Kaspersky’nin derin tehdit istihbaratı ve güvenlik uzmanlığı, dünya genelindeki işletmeleri, önemli altyapıları, devletleri ve tüketicileri korumak için güvenlik çözümlerini ve hizmetlerini sürekli olarak dönüştürüyor. Şirketin kapsamlı güvenlik portföyü, sofistike ve gelişen dijital tehditlerle savaşmak için önde gelen uç nokta korumasını ve bir dizi özel güvenlik çözümünü ve hizmetini içeriyor. 400 milyondan fazla kullanıcı Kaspersky teknolojileri tarafından korunuyor ve 270.000 kurumsal müşterinin kendileri en önemli varlıklarını korumasına yardımcı oluyoruz.

Teknoloji Makaleleri