Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Extreme Networks büyük bir atılım gerçekleştirmeyi planlıyor

Extreme-Networks-globaltechmagazineExtreme Networks, Aerohive Networks’u bünyesine katarak bulut yönetimi, kablosuz ağ ve SD-WAN’daki liderlik konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Aynı zamanda bu satın alma ile birlikte Extreme Networks’ün abonelik gelirini de yaklaşık yüzde 30’a çıkarması hedeflenenler arasında.

Aerohive Networks’un kanal ortağı ve çözüm sağlayıcısı Insource Technology’nin başkanı ve CEO’su David Black bu satın almanın Extreme Networks için mükemmel bir hamle olduğunu belirtti. David Black aynı zamanda bu anlaşmanın Extreme Networks’un kablosuz ağ portföyünü de güçlendireceğini belirtti.

Extreme Networks, anlaşma şartlarına göre Aerohive’in bütün hisselerini hisse başına 4.45 dolara almayı planlıyor ve bu da, yaklaşık 272 milyon dolar toplam satın alma fiyatına tekabül ediyor. Aerohive’in Mart ayının sonunda 62 milyon dolar tutarındaki net nakit bakiyesini açıklamasının, anlaşmanın 210 milyon dolarlık bir işletme değerine eşdeğer olduğunu gösteriyor.

Aslında bu anlaşmanın en önemli etkisi Extreme’in abonelik gelirini yaklaşık yüzde 30 arttıracak olması gibi görünüyor. Çünkü Kaliforniya merkezli Aerohive Networks, eyalet ve yerel yönetim, eğitim, sağlık ve perakende dahil yaklaşık 30.000 kurumsal müşteriye sahip.

Extreme ve Aerohive yönetim kurulu, şimdiden anlaşma şartlarını oy birliği ile kabul etti bile. Anlaşmanın geleneksel şartlara tabi olduğu ve Extreme’in 2020 mali yılının ilk çeyreğinde bu süreci neticelendireceği ön görülüyor.

 

 

                                                Serhan Türkmenoğlu

Teknoloji Makaleleri