Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

AWS, AWS Control Tower’ı genel erişime açtığını duyurdu

AWS-globaltechmagazineAWS Control Tower, güvenli ve uyumlu bir çok-hesaplı AWS ortamı oluşturmanın ve yönetmenin  en kolay yolu olarak öne çıkıyor.

Amazon.com şirketlerinden Amazon Web Services müşterilerine güvenli ve uyumlu çoklu-hesaplı bir AWS ortamı kurmaları ve yönetmelerini kolaylaştıran yeni hizmeti AWS Control Tower hizmetinin genel erişime açıldığını duyurdu. AWS Control Tower, şirketlere otomatik bir kurulum bölgesi (landing-zone) ve en iyi AWS uygulamalarına göre oluşturulmuş önceden yapılandırılmış bir ortam sunuyor. Yanı sıra önceden paketlenmiş bir dizi güvenlik duvarı, yani açıkça tanımlanmış güvenlik, operasyon ve uyum kuralları sağlıyor. Şirketler, AWS Control Tower’ı kullanarak yeni çoklu-hesap ortamlarını AWS Yönetim Konsolu’nda birkaç tıklamayla oluşturabiliyor. AWS Control Tower kullanımı için herhangi bir ön taahhüt ya da ek ücret gerekliliği bulunmuyor. Şirketler sadece kurulum bölgesini (landing-zone) kurmak ve güvenlik duvarlarını yönetmek için kullandıkları AWS hizmetlerine ödeme yapıyor.

AWS Marketplace ve Migration Başkan Yardımcısı Dave McCann, AWS Control Tower ile ilgili olarak şunları söylüyor: “Müşterilerimizin AWS’yi tercih etmelerinin en yaygın nedenlerinden biri, AWS’nin ekiplerinin daha hızlı bir şekilde çalışmasına ve yenilik geliştirmesine olanak sağlıyor olması. AWS’nin sunduğu hız, hassas kontrol ve otonomi hayati önem taşıyor. Öte yandan şirketler, dağıtılan işlerin güvenli bir şekilde ve kendi ilkelerine uygun olarak yapılmasını sağlamak için basit, otomatik ve merkezi bir yol da istiyor. AWS Control Tower yalnızca çoklu-hesaplı bir ortamın kurulmasını ve yönetim kontrolünün menüden bir şey seçmek kadar kolay olmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda şirketlere AWS’nin binlerce kurumsal müşterisine güvenli ve uyumlu bulut ortamları yaratma deneyimine dayanan bir yol haritası sunuyor. ”

AWS Control Tower kullanımıyla ilgili ayrıntılı bilgiye https://aws.amazon.com/controltower adresinden ulaşılabiliyor.

Teknoloji Makaleleri