Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Artık Dinamik Veri Koruma dönemi başlıyor

forcepoint-globaltechmagazineForcepoint Dinamik Veri Koruma, akıllı makine öğrenme teknolojilerinin desteği ile analiz yaparak risk seviyesi belirli bir seviyenin üzerine çıktığında otomatik müdahale edebiliyor.

Mobil iş gücünün şirketler için önem kazanması ile çalışanların, cihazların ve verilerin karşı karşıya kaldığı tehditlerin sayısı hızla artıyor. Siber güvenlikteki geleneksel “engelle” ya da “izin ver” yaklaşımı, her 39 saniyede bir siber saldırının gerçekleştiği günümüzde BT güvenliği departmanlarını uyarı ve alarmlara boğmaktan başka bir işe yaramıyor. Dinamik veri koruma, insan odaklı davranış analizi ve makine öğrenimi teknolojisinin gücünü bir araya getirerek siber güvenlik alanındaki yeni yaklaşımın temelini oluşturuyor.

Her 39 saniyede bir siber saldırı gerçekleşiyor

Araştırmalar, siber tehditlerinin sayısının hızla arttığını gösteriyor. Durumun ciddiyetini Maryland Üniversitesi’nin çalışması ortaya koyuyor; buna  göre internete bağlı cihazlar ortalama 39 saniyede bir siber saldırıya maruz kalıyor. Hervajec Group’un 2019 Siber Suçlar Raporu, her 14 saniyede bir fidye saldırısının gerçekleştiğini gösteriyor.

Şirketler veri açıklarını 6 aydan önce fark etmiyor

Dosyalar ve verilerde de durum farklı değil. Varonis’in Veri Risk Raporu’na göre aralarında sağlık ve finans kayıtlarının da bulunduğu her 5 dosyadan 1’i her yerden erişime açık saklanıyor. Rapor, her 5 şirketten 2’sinde, kritik veriler de içeren en az 1000’den fazla dosyanın tüm dünyadan erişilebilir durumda olduğunu ortaya koyuyor. Ponemon’un araştırması ise şirketlerin veri açıklarını fark etmelerinin 6 aydan uzun sürdüğünü kaydediyor.

Siber güvenlik dünyasının ilk risk adaptif çözümü

Forcepoint, Dinamik Veri Koruma çözümü ile geleneksel yaklaşımların durduramadığı tehditleri hem erken tespit ediyor hem de otomatik koruma sağlıyor. Ürün hakkında konuşan Forcepoint Türkiye, Rusya, CIS Bölge Direktörü Levent Turan, “Veri açıkları, kimlik hırsızlığı ve gizlilik ihlallerinin artması sebebiyle kullanıcıları ve verileri korumanın yeni bir yoluna ihtiyaç doğdu. Kesintisiz davranış analizi yaparak risklere uyarlanabilir koruma çözümü sunan Forcepoint Dinamik Veri Koruma ürünümüz, sektörde bir ilk olma özelliği taşımasının yanında, iş verimliliği ve veri güvenliği arasında da kritik bir denge kuruyor” dedi.

Davranış analizi ile her an güncel risk skoru oluşturuyor

Geleneksel tehdit engelleme ve statik risk değerlendirmesinin yetersiz kaldığını ve iş süreçlerini kesintiye uğratabileceğini belirten Turan, şöyle konuştu: “Forcepoint Dinamik Veri Koruma ile güvenlik analistleri de tehditlerin ortaya çıkardığı sayısız alarmdan kurtuluyor. Riske uyarlanabilir koruma çözümümüz, insan odaklı davranış analizi ile verilerin makineler, kullanıcılar ve kullanıcı hesapları arasındaki etkileşimini kaydediyor, anlıyor ve risk seviyesi belirlenen düzeyi geçtiğinde, otomatik olarak müdahale ediyor.”

Kritik verileri gizlilik ihlali olmadan koruyor

Eski veri kaybından koruma çözümlerinin yerini alan Forcepoint Dinamik Veri Koruma, güvenlik ilkelerinin yönetici müdahalesi gerekmeden kurum genelindeki uç noktalara ya da cihazlara uygulanmasını sağlayarak zaman kazandırıyor.

Forcepoint Dinamik Veri Koruma, kullanıcıları anonim tutarak veri gizliliğini de gözetiyor ve kesintisiz çalışması sayesinde davranışsal risk skorunu hep güncel tutuyor. Kurumsal ağda ya da yönetilmeyen ağlardaki davranışları buradan belirlediği “normal” üzerinden değerlendiren sistem, veri erişimini takip ediyor, dosya indirmeleri için şifreleme yapıyor. Forcepoint Dinamik Veri Koruma, kurumsal veriyle olan bireysel etkileşim ve buna bağlı risk skoruna bakarak kritik verilere erişimi tamamen engelleyebiliyor.

Teknoloji Makaleleri