Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

NetCore, Dell EMC veri koruma çözümlerini uzmanlığı ile birleştiriyor

NetCore Bilişim Hizmetleri’nde Satış Müdürü olarak görev yapan Burak Atamgüç, NetCore’un sektördeki uzmanlığını ve Dell EMC veri yedekleme çözümleri ile yakalamış oldukları başarıyı değerlendirdi.

“Son zamanlarda bu tabirin herkes tarafından kullanıldığını gördüğümüz için biz kullanmayı çok fazla sevmesek de, NetCore gerçek anlamıyla bir “sistem entegratör”. “Gerçek anlamıyla” bölümünü vurgulamamın sebebi, donanım vb. altaypı çözümleri satan tüm kurumlar için kullanılarak kavramın altının boşaltıldığını düşünmem. Bizim bu kavramdan anladığımız, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek müşterilerinin ihtiyaçlarını iyi analiz eden, doğru ürün ve çözümleri konumlandıran, konumlandırılan ürün ve çözümleri gerek kendi uzman kadrosu, kimi zaman da alt yükleniciler kullanarak başarılı şekilde kuran ve uygulayan, hepsinden önemlisi de en yüksek kalitede satış sonrası destek sağlayan bir kurum olmak. Bunu da başarıyla yaptığımıza inanıyorum.

Veri depolama ve yedekleme çözümlerinin, sunduğunuz diğer çözümler arasındaki yeri nedir?

Yine çok fazla duyduğum için kullanmayı tercih etmeyeceğim bir ifadeyi zorunda kalacağım, ama birkaç dakikalık bir video’da konuyu toparlamanın en kolay yolu da bu olacak sanırım, ifademiz “dijital dönüşüm”. Hepimiz yıllardır bu kavramı duyuyoruz, çoğumuz belki artık sıkıldık ama konunun geçerliliği ve gerçekliği de tartışılmaz. Dijital dönüşümün en önemli faktörlerinden biri, “Veri”nin tüm kurumların sahip olduğu en önemli varlık durumuna gelmiş olması. Bireyler kadar kurumların da hayatında önemli rol oynayan mobil ve sosyal medya kullanımı ile birlikte, “nesnelerin interneti” gibi gelişmeler sayesinde de, bu değerli varlığın inanılmaz derecede büyüdüğüne şahit oluyoruz. Böyle bir durumda, büyüyen ve kıymet kazanan varlıkların, en iyi şekilde yönetilmesi, saklanması ve elbette yedeklenmesi çok önemli bir yer tutuyor.

NetCore olarak, 2009’da kurulduğumuz günden bu yana, Dell EMC ile çok güçlü bir iş ortaklığı içerisindeyiz. Bu güçlü iş birlikteliğinin alanında ortalama 15-20 yıl tecrübeli teknik destek ve danışmanlık kadromuz ile bir araya gelmesi de 2018 yılındaki Bilişim 500 ödüllerinde, Veri Depolama ve Yedekleme kategorisinde, tüm Sistem Entegratörleri arasında 1. sıraya kadar ulaşmamızı sağladı. Elbette bu başarının ardında, Dell EMC kadar, bize güvenen ve en önemli varlıkları olan verilerini, saklamamız ve korumamız için bizimle yola çıkan, değerli müşterilerimize de büyük bir teşekkür borçluyuz.

Bu müşterilerin bazılarından bahsedebilir misiniz?

Müşteri isimlerini zikretmem doğru olmayacaktır, öncelikle NetCore olarak sektör ya da büyüklük ayrımı yapmadan, tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarını önemsediğimizi ve aynı derecede özen gösterdiğimizi belirtmek isterim. Ancak ülkemiz bilişim sektörünün dağılımının bizim için de geçerli olduğunu söyleyebilirim. Yani gelirimizin çok büyük çoğunluğu, finans, telekomünikasyon ve kamu sektörlerinden geliyor. Bu sektörlerde ise Türkiye’nin en büyük bankalarında veri depolama ve yedekleme projelerinden, network altyapı bileşenlerine, veri merkezi taşınmasından istemci bileşenlerine kadar pek çok farklı çözüm ve ürün ile başarılı çalışmalar yaptığımızı söyleyebilirim. Benzeri durum, Türkiye’nin dört bir yanında çalışmaları olan büyük kamu kurumları, ya da telekomünikasyon şirketleri için de geçerli.”

Teknoloji Makaleleri