Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Facebook bu yıl 5,4 milyar sahte hesap kapattı

facebook-globaltechmagazineFacebook Çarşamba günü yaptığı açıklamada şu ana kadar 5,4 milyar adet sahte hesabı kapattığını ifade etti.

Sahte hesapları yakalamak için belirli algoritmalar kullanılsa da aylık yaklaşık 2,5 milyar kullanıcı tabanının yüzde 5’inin sahte hesaplardan oluştuğu söyleniyor.

Aslında yapılan bu açıklamanın nedeni, 2020 ABD nüfus sayımının yanı sıra riskli bir seçim dönemine de girilecek olması. 2016 yılında yapılan seçimlerde sosyal medyadaki sahte ve yanıltıcı içerikler ortalığın biraz karışmasına neden olmuştu.

Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, “Rakamların bu denli yüksek olması, bu kadar zararlı içeriğin olduğu anlamına gelmiyor. Bu durum daha fazla ve detaylı çalıştığımız anlamına geliyor.” dedi.

Şirket tarafından engellenmiş sahte hesapların sayısı, bu yılın Ocak-Mart döneminde 2 milyardan fazlaydı. Ancak bu rakam sürekli artmaya devam ediyor.

Sahte hesapların kaldırılmasının yanı sıra, bu yılın başlarında nefret ve şiddet içerikli gönderilerin de otomatik kaldırılmasına karar verilmişti.

Yapılan açıklamaya göre Temmuz ve Eylül ayları arasında 7 milyondan fazla nefret dolu konuşma içeriği Facebook’tan kaldırıldı. Nisan ve Haziran aylarına bakıldığında yaklaşık yüzde 60 oranında bir artış gerçekleşmişti. Bununla birlikte bu 7 milyon içeriğin yüzde 80’inden fazlası Facebook tarafından bir kullanıcının içeriği görmeden önce tespit edildiği ifade edildi.

Teknoloji Makaleleri