Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Android cihazlardaki bu güvenlik açığına dikkat

android-globaltechmagazineAndroid işletim sistemi kullanan cihazlarda henüz kapatılmamış StrandHogg olarak adlandırılan bir güvenlik açığı bulundu.

Yapılan incelemeler sonucunda onlarca zararlı uygulamanın, hali hazırda bu güvenlik açığını kullanıcılara ait bankacılık ve benzeri oturum bilgilerini çalmak için kullandığı tespit edildi.

StrandHogg olarak adlandırılan bu zafiyeti kullanan saldırganlar, hedef kullanıcı herhangi bir uygulamayı çalıştırdığında, bu uygulama yerine bir zararlı uygulama çalışmasını sağlayabiliyorlar. Yani bir kullanıcı bir uygulamayı çalıştırmak istediğinde, StrandHogg zafiyetinde yararlanan kötü amaçlı başka bir uygulama, kullanıcının açmaya çalıştığı uygulamanın çalışmasını engelliyor ve aynı arayüzü kullanarak kendisini kullanıcının açmaya çalıştığı uygulamaymış gibi gösteriyor.

Zafiyet Promon adlı bir şirketin güvenlik araştırmacıları tarafından Çek Cumhuriyeti’ndeki birçok müşterinin banka hesaplarını ele geçiren ve paralarını çalan kötü niyetli bir bankacılık trojan uygulamasının analizinden sonra keşfedildi ve Google’a bildirildi.

Bu tarz saldırıları tespit etmenin bilinen bir yolu olmamasına rağmen, kullanıcılara aşağıda belirtilen maddelerdeki gibi durumları dikkate almaları tavsiye edilmektedir.

  • Daha önce giriş yapılan bir uygulama açıldığında yeniden giriş sayfasının gelmesi
  • Uygulama adı içermeyen izin pencereleri
  • Uygulamanın gereksiz izinler istemesi
  • Kullanıcı arayüzünde bulunan butonlar tıklandığında herhangi bir işlemin gerçekleşmemesi

Teknoloji Makaleleri