Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

TCL Communication’dan en yeni Alcatel mobil ürün portföyü

Alcatel-mobile-globaltechmagazineTCL Communication, CES 2020’de Alcatel ürün portföyünün en yeni üyelerini duyurdu. Bunlar arasında markanın ilk 48MP üçlü kameraya sahip akıllı telefonu ve Android 10 (Go sürümü) yüklü ilk akıllı telefonu yer alıyor. Kullanıcılarına uygun maliyetle mümkün olan en iyi mobil cihaz deneyimini sunmak için çalışan TCL Communication, daha fazla insanın ana akım teknolojilere erişmesini sağlama hedefinde ilerlemeye devam ediyor.

TCL Communication Global Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Peter Lee şunları söyledi: “2020’nin ilk yarısında piyasaya süreceğimiz, günümüzün hızlı ve modern yaşantısına sahip kullanıcılarımızı destekleyen Alcatel ürünlerini CES 2020’de tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. En yeni akıllı telefonlarımız, tarzdan ödün vermeden ana teknoloji deneyimlerinin en iyisini arayan müşteriler için üretildi.”

Alcatel 3L: İyileştirilmiş düşük ışık kamera performansını uygun maliyetli akıllı telefonlarda sunuyor

Alcatel 3L, üçlü kamera kurulumuyla uygun maliyetli telefonlarda görüntüleme performansından ödün vermiyor. 48MP yapay zekalı arka kamera sensörü, ışık hassaslığını artırmak için dört pikseli daha büyük 1.6μm 12MP görüntüde bir araya getiren 4’ü 1 arada büyük piksel teknolojisi sayesinde düşük ışık durumunda video ve yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekilmesini sağlıyor. Cihaz aynı zamanda 22 farklı arka planı otomatik olarak algılayabilmek için yapay zeka algoritmalarını kullanarak kategoriye göre görüntüyü optimize ediyor. Ek olarak 115° süper geniş açılı lens ile donatılan 5MP kamera, kullanıcıların mümkün olan en geniş fotoğrafı çekmelerini sağlıyor. Makro lens bulunan 2MP arka kamera da fotoğrafların yakından muhteşem detaylarla çekilmesini sağlıyor. LCD flaşlı 8MP ön kamerayla kullanıcılar birinci sınıf fotoğraflar çekebiliyor.

Alcatel 3L aynı zamanda Aurora adı verilen yeni bir tasarımla birlikte geliyor. Bu tasarımda lazerle desen teknolojisi ile yapılmış, parlak gradyan arka panel yer alıyor. Bu tasarım sayesinde her telefonda gizemli Kuzey Işıkları’nı andıran göz alıcı renkler, değişerek kendisini gösteriyor.

6.22 inç HD+ Geniş ekranla tasarlanan Alcatel 3L, kullanıcılara gerçekçi görseller sunuyor. Alcatel 3L, sürükleyici geniş ekran deneyimini cebe kolayca sığacak hale getiren 19:9 görüntü oranıyla medya içeriklerinin hayat kazanmasını sağlıyor. Son derece verimli sekiz çekirdekli işlemcisi, 4GB RAM’i ve 64 GB dahili depolamasıyla telefon kaynağa fazlaca ihtiyaç duyan içeriklerin bile kolayca çalışmasını sağlıyor. Böylece kullanıcılar herhangi bir sorun yaşamadan HD videolar yayınlayabiliyor, fotoğraf çekebiliyor ve oyun oynayabiliyor. Büyük bataryası da günlük kullanımda ve çok daha fazlasında bir gün yetiyor.

Alcatel 3L, Avrupa’daki seçili pazarlarda 2020’nin ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak. 139€’dan başlayan fiyatlara sahip olacak olan telefon, Bukalemun Mavisi (Chameleon Blue) ve Siyah Krom (Dark Chrome) seçenekleriyle piyasada yer alacak.

Alcatel 1S: Uygun fiyatlı ve üç kameraya sahip güçlü akıllı telefon

Üçlü kamerası, muhteşem görüntüleme deneyimi ve güçlü performansıyla Alcatel 1S, temel akıllı telefon deneyimini ve anaakım teknolojileri daha fazla insana ulaştırıyor. 13MP + 5MP + 2MP üçlü arka kameraya sahip akıllı telefonla yüksek kaliteli fotoğraflar çekilebiliyor. Yapay zekadan güç alan 12MP kamera 22 arka planı tanıyabiliyor ve fotoğraf çekerken arka planı otomatik olarak tespit ederek kamerayı ona göre ayarlıyor. Ayrıca bokeh efektine sahip 5MP kamera da görsel olarak ilgi çekici fotoğraflarda ana ögeye odaklanarak ‘arka planın bulanıklaşmasını’ sağlayan portre modunu sunuyor. 2MP makro kamera da hiçbir detayı kaçırmadan küçük bitkilerin, hayvanların hatta böceklerin fotoğrafının çekilmesini sağlıyor.

Sekiz çekirdekli işlemcisi ve tüm gün yeten bataryası sayesinde Alcatel 1S ile saatlerce müzik dinlenebiliyor, HD video çekilebiliyor ve kesintisiz oyun oynanabiliyor. Kullanıcılar aynı zamanda 6.22 inç HD+ Geniş ekranla sürükleyici görüntüleme deneyimine de sahip oluyor. Tıpkı Alcatel 3L’deki gibi Aurora tasarımı, Alcatel 1S’e de benzersiz bir his veriyor ve S şeklindeki eğimli tasarımıyla tamamlanıyor.

Alcatel 1S, Avrupa’daki seçili pazarlarda 2020’nin ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak. 99€’dan başlayan fiyatlara sahip olacak olan telefon, Akik Taşı Yeşili (Agate Green) ve  Gri (Power Gray) seçenekleriyle piyasada yer alacak.

Alcatel 1B – Kusursuz Android 10 (Go sürümü) akıllı telefon deneyimi

Alcatel 1B, Android™ 10’un (Go sürümü) yanı sıra dört çekirdekli işlemcisi ve 2GB RAM’iyle iki katı depolama sunuyor ve daha iyi performans, veri tasarrufu ve dahili mobil güvenlik için gelişmiş uygulamalar da birden fazla işin ultra hızlı gerçekleşmesini sağlıyor.

Akıllı telefonda bulunan Akıllı Yönetici (Smart Manager) hizmeti, arka planda çalışarak hafızayı anında temizliyor ve gücü akıllı bir şekilde optimize ediyor. Alcatel 1B’nin tüm günü çıkarmasını sağlayan büyük 3000 mAh bataryası sayesinde kullanıcılar hareket halindeyken bile şarj cihazı taşımadan akıllı telefonu özgürce kullanabiliyor.

Özel Google Assistant tuşu, tek bir tık ve ses komutuyla gerçekleştirilebilecek binlerce göreve hızlıca erişmek isteyen herkese kolaylık olması için dahili bir şekilde geliyor. Google Assistant’la hareket halindeyken, araçtayken veya evdeyken planlanan her şeyi yerine getirmek çok kolay.

Alcatel 1S, Avrupa’daki seçili pazarlarda 2020’nin ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak. 99€’dan başlayan fiyatlara sahip olacak olan telefon,  Siyah (Prime Black) ve Çam Yeşili (Pine Green) seçenekleriyle piyasada yer alacak.

TCL Communication’ın CES 2020’de sergileyeceği en yeni mobil cihazların tamamı, Las Vegas Convention Center’ın Merkez Salonu’nda bulunan firmanın 12930 numaralı standında sergilenecek.

Teknoloji Makaleleri