Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

TransferGo 2020’de 140 ülkede olmayı hedefliyor

TransferGo-CEO-DaumantasUluslararası Para Transferi Şirketi TransferGo, 2019’da hem bulunduğu ülke sayısını hem de işlem hacmini artırdı. 2020’de hedef, bulunulan ülke sayısını 53’ten 140’a çıkarmakken, Türkiye ayağında ise Euro’dan Euro’ya para transferi hizmetinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Dünyanın en hızlı büyüyen para transferi şirketlerinden biri olan TransferGo, 2019 değerlendirmesinde bulunurken 2020’ye dair hedefleri hakkında da bilgi verdi. 2019 yılını başarılı bir şekilde geçiren TransferGo, yeni yılda da sağlıklı büyümesini sürdürmeyi planlıyor.

TransferGo’nun kullanıcı tabanı 2019’da her geçen gün büyürken, bir yandan da bulunduğu pazar sayısı arttı. TransferGo geçtiğimiz sene sonunda Endonezya, Sri Lanka ve Bangladeş gibi yeni pazarlara da girmesiyle mevcut pazar sayısını 53’e çıkarmıştı. 2020’nin ilk aylarında hedef bunu 140 ülkeye çıkarmak.

Pazarda elde ettikleri başarı ve büyüme hakkında konuşan TransferGo CEO’su Daumantas Dvilinskas, TransferGo’nun müşterilerin yaptıkları her şeyin merkezinde olmasını sağlayarak, para transferinde dengeleri değiştiren yeni bir fintech şirket türünü temsil ettiğini söylerken, ”Kullanıcı deneyimine öncelik veriyor ve müşterilerimize karşı her zaman şeffaf olmayı önemsiyoruz. Bunun bir sonucu olarak, tüketicilerin gerçekten sevdiği ve güvendikleri bir marka oluşturduk. Trustpilot’ta % 96  beş yıldız yorum oranıyla mükemmel olarak değerlendirildik” dedi.

TransferGo Türkiye’nin Büyümeden Sorumlu Ülke Müdürü Senem Öztürk Ergüvenoğlu ise, 2019’u değerlendirirken; “2019, bizim için güzel başarılarla geçen heyecan verici bir yıl oldu. En son beş milyon işlem aşamasına ulaştık ve kullanıcı tabanımız büyümeye devam etti. TransferGo’yu 50’den fazla ülkede kullanıma sunduk. Ripple’in blockchain teknolojisini kullanarak Hindistan’a gerçek zamanlı transferler sağladık. Bunların hepsi şirket için yıllık %100 büyümeye katkıda bulundu. 2020’de yine büyümemiz sürecek. TransferGo’nun yılın ilk birkaç ayında 140’tan fazla ülkede kullanılmasını bekliyoruz. Ayrıca 2019’da elde ettiğimiz para akışını da iki katına çıkarmayı planlıyoruz. Türkiye organizasyonumuzda ise bu yıl Euro’dan Euro’ya para transfer hizmetini kullanıma açma hedefimiz var” şeklinde konuştu.

TransferGo Hakkında

TransferGo, yurt dışında yaşayan kişilerin banka işlem ücretleri ödemeksizin ülkelerindeki yakınlarına para göndermelerini sağlayan uluslararası bir para transfer şirketidir. 2012 yılında İngiltere’de kurulan şirketin genel merkezi Londra’dadır. TransferGo’nun Berlin, Vilnius, Istanbul ve Varşova’da da ofisleri bulunmaktadır.

TransferGo, dünya çapında 53 ülke arasında uluslararası, hızlı ve düşük maliyetli para transferleri sunmaktadır. Tüketiciler, TransferGo’nun yenilikçi iş modeli sayesinde yurt dışına para gönderebilir. Bu, para transferlerinin yerel para gönderimleri gibi işlediği ve paranın ülke değiştirmeye gerek olmadığı anlamına gelir.

TransferGo, 2018 yılında Europas Ödülleri’nin “Yılın En Hızlı Yükselen Girişimi” kategorisinde finalist olarak aday gösterildi.

Teknoloji Makaleleri