Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Almanya, Windows 7 güncellemeleri için 800 bin Euro ödeyecek

microsoft-globaltechmagazineGeçtiğimiz hafta güvenlik güncellemesi yayınlanmayacağı açıklanan Windows 7 işletim sisteminde ortaya çıkabilecek güvenlik açıkları Microsoft için gelir kaynağı olmaya devam ediyor.
Almanya hükümeti, Windows 7 için verilecek ‘genişletilmiş güvenlik güncellemeleri’ (ESU) hizmeti karşılığında en az 800 bin avro ödemeyi kabul etti. Hükümetin sistemindeki Windows 7 işletim sistemine sahip 33 bin bilgisayarın yeni işletim sistemine geçmesinin zaman alacağı için böyle bir adım attığı değerlendiriliyor. Böylece işletim sistemi güncellemesi için geçecek zaman içerisinde Alman hükümeti Windows 7’deki zafiyetlerden dolayı yaşanacak herhangi bir saldırıya karşı tedbir almış olacak.
Almanya’da yayın yapan Handesblatt’ın haberine göre, Alman federal hükümeti Windows 10’a geçmeye 2 yıl önce başladı fakat süreç 16 yerel hükümette hala devam ediyor.
Microsoft, ESU hizmetini 2023’e kadar vereceğini açıklasa da, Seattle’in gönlünde yatan özellikle Almanya örneklerde olduğu gibi bilgisayarların en kısa zamanda Windows 10’a geçmesi. Windows kullanıcılarının hala yüzde 26’sı Windows 7 kullanıyor.

Teknoloji Makaleleri