Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Lenovo, Dünyanın en beğenilen şirketleri listesinde

lenovo-globaltechmagazineDünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, Fortune dergisinin ‘Dünyanın en beğenilen şirketleri’ listesine seçildi.

Listede, 52 farklı sektörden 10 milyar dolar veya üstü gelire sahip global şirketler yer alıyor. Lenovo, ‘bilgisayar sektörü’ alt kategorisinde bulunan 15 şirket arasında, özellikle şirket yönetim kalitesi ve küresel rekabet gücü açısından yüksek puan alarak, ‘En beğenilen’ 8 şirketten biri oldu.

Fortune dergisi, dünyanın en beğenilen şirketlerini tespit ederken kullandığı metodolojide, en büyük 1.000 ABD şirketi listesinden ve Fortune’un 10 milyar doların üzerinde gelire sahip global 500 ABD dışı şirket listesinden yola çıkıyor. Listeler için ilk olarak her sektördeki en yüksek gelire sahip şirketler tespit ediliyor. Bu şirketler arasından 52 sektörün en beğenilenlerini belirlemek için yönetici, direktör ve analistlerden kendi sektörlerindeki işletmeleri çeşitli kriterlere göre puanlamaları isteniyor. Şirketler yatırım değeri, yönetim ve ürün kalitesinden, sosyal sorumluluk çalışmaları ve yetenekleri çekebilme becerisine kadar uzanan dokuz kritere göre puanlanıyor.

Lenovo ayrıca Corporate Knights araştırma şirketinin gerçekleştirdiği ‘dünyanın en sürdürülebilir 100 şirketi’ arasında yer aldı. Liste, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’nda açıklandı.

Teknoloji Makaleleri