Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Thoma Bravo Sophos’u 3,9 milyar dolara satın aldı

sophos-globaltechmagazineSophos, yazılım ve teknolojiye dayalı hizmet sektörlerine odaklanan özel sermaye şirketi Thoma Bravo tarafından satın alınma sürecinin tamamlandığını duyurdu. Yaklaşık 3,9 milyar dolar değerlemeyle tamamlanan satın alma süreci ilk kez 14 Ekim 2019’da gündeme gelmiş, 3 Aralık 2019’da yapılan oylamayla satış hissedarlar tarafından onaylamıştı.

Satın almanın tamamlanmasıyla Sophos özel şirkete dönüştü ve Londra borsasındaki hisseleri işlemden çekildi. Anlaşma dahilinde Sophos hissedarlarına hisse başına 7,40 Amerikan doları bedel ödenecek. Bu bedel şirketin Haziran 2015 yılında halka arz edildiği hisse bedeline kıyasla yüzde 168 kazanca karşılık geliyor.

Sophos CEO’su Kris Hagerman, satın almayla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Sophos olarak dünyanın en etkin yeni nesil siber güvenlik çözümlerini sunma yolundaki başarı hikayemizin bundan sonraki dönemine Thoma Bravo ile adım atmaktan mutluluk duyuyoruz. Yeni nesil siber güvenlik çözümlerinde bizi liderliğe taşıyan dönüşüm sürecimiz hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz çeyrekte yeni nesil güvenlik çözümleri portföyümüz yıldan yıla yüzde 44 büyümeyle tüm iş kolumuzun yüzde 60’ını oluşturdu. Kısa süre önce bugüne kadarki en etkin ağ güvenliği çözümümüz olan Sophos XG Firewall with Xstream Architecture ürünümüzü pazara sunduk. Thoma Bravo’nun birlikteliğiyle geleceğe olan yolculuğumuzda daha hızlı adımlar atacağımıza inanıyoruz. Bundan müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve şirket olarak hepimiz büyük fayda sağlayacağız.”

Thoma Bravo Yönetici Ortağı Seth Boro da yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Sophos endüstrinin lider senkronize güvenlik çözümleriyle, gelişmiş derin öğrenme teknolojisiyle ve yönetilen hizmet sağlayıcılar kanalındaki hızlı büyümesiyle çıtayı yükseltiyor. Sophos’un siber güvenlikte inovasyonu sürekli ileri taşıyan başarı yolculuğunda yanlarında yer almaktan büyük heyecan duyuyoruz.”

Sophos, 53 binin üzerinde iş ortağı ve yönetilen hizmet sağlayıcılar aracılığıyla dünya genelinde 420 binden fazla organizasyonu ve 100 milyondan fazla kullanıcıyı gelişmiş siber tehditlerden koruyor. Sophos’un geniş siber güvenlik portföyü bulut tabanlı yönetim merkezi Sophos Central üzerinden tek noktadan kolayca yönetilebiliyor. Senkronize güvenlik teknolojisi Sophos güvenlik çözümlerinin birlikte çalışmasını ve anlık tehdit istihbaratı paylaşmasını sağlarken, Sophos Managed Threat Response servisi tehditlerin tespiti, temizlenmesi ve engellenmesine yönelik 7/24 yönetilen güvenlik çözümü sunuyor.

Teknoloji Makaleleri