Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Ekonomideki belirsizlik çalışanların maaşına yansıdı

VMware-globaltechmagazineVMware, CRN’ye yaptığı açıklamada, küresel ekonomideki ciddi sorunlar nedeniyle maliyet yönetiminde bir dizi değişikliğe gittiklerini doğruladı.

Geçtiğimiz günlerde VMware’in bir şirket çalışanının maaşının dondurulmasının yanı sıra CEO Pat Gelsinger de dahil olmak üzere üst düzey yöneticiler için geçici maaş indirimleri gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı.

Bu durumun ortaya çıkmasından sonra Vmware, Koronavirüs pandemisinin belirsizliği nedeniyle böyle bir “maliyet yönetimi değişikliği” uyguladığını doğruladı.

VMware, CRN’ye yaptığı açıklamada şu sözlere yer verildi:

“VMware’in iş gücünü etkileyen bir dizi maliyet yönetimi değişikliğine gitmiş bulunuyoruz. Bu durum, COVID-19 salgınının mevcut belirsizliğini ve genel ekonomik görünümü ele alırken, şirketin ekonomik istikrar kazanmasında büyümeyi sağlamak için tasarlanmış düşünceli ve ihtiyatlı bir planın bir parçası.”

VMware Mali İşler Müdürü Zane Rowe tarafından imzalanan ve çalışanlara gönderilen bir nota göre, yaklaşık 31.000 çalışan için altı ayda bir yıllık bonus planına geçiliyor. Bununla birlikte, çalışanlara gönderilen notta iki VMware yöneticisinin Koronavirüs pandemisinden kaynaklanan “küresel ekonomi ciddi sorunlarla karşı karşıya” sözleri dikkat çekiyor.

“Müşterilerimizin çoğu mali baskı altında. Kısa ve orta vadeli yatırım planlarında ihtiyatlı davranıyorlar ve bu da önümüzdeki birkaç çeyrekte VMware’in de düşünceli ve ihtiyatlı olması gerektiği anlamına geliyor.”

Gelsinger, diğer üst düzey yöneticiler ve VMware yönetim kurulu üyeleri şirketin mali ikinci çeyreği ve üçüncü çeyreği boyunca maaş indirimi alacaklar. Gönderilen notta, VMware yöneticilerinin ve yönetim kurulu üyelerinin maaş indiriminin ne kadar olacağı belirtilmiyor. VMware ise konuyla ilgili finansal bir bilgi vermedi.

Mart ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan açıklamada “VMware, küresel COVID-19 pandemisinin iş operasyonlarını, finansal performansını ve operasyon sonuçlarını ne ölçüde etkileyebileceğini tahmin edemiyor” açıklaması yapıldı.

Maaş dondurmaları ve idari ücret kesintileri konusunda VMware, iş gücünün devam ettiğini, çözümlere ve hizmetlere ilginin ve talebin devam ettiğini söyledi.

VMware, şirketin şu anda gerçekleştirdiği eylemlerin VMware’in temelini güçlendirecek ve şirketin zorlu manzarayı etkin bir şekilde yönlendirecek şekilde konumlandırılmasını sağlayacağını açıkladı.

Teknoloji Makaleleri