Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Windows 10 Mayıs 2020 güncelleştirmesi hangi özelliklerle geliyor

microsoft-globaltechmagazineMicrosoft Çarşamba günü, Windows 10 işletim sistemi için bir sonraki büyük sürüm güncellemesinin kullanılabilir olduğunu duyurdu.

Windows 10 sürüm 2004 olarak da bilinen Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi, BT uzmanları için çok sayıda geliştirmenin yanı sıra kullanıcılar için ek özellikler de sunuyor.

Microsoft, Windows 10’un yeni sürümüyle ilgili kullanıcılara yönelik güncellemeler açısından, bir dizi yeni özellik açıkladı.

Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi, kullanıcıların ayarlarda değil bildirimlerde eşleştirmeyi gerçekleştirmesini sağlayarak Bluetooth aygıtlarının Windows 10 aygıtlarıyla daha kolay eşleştirilmesini içeriyor.

Sanal masaüstlerinin adlandırılması, yalnızca “Masaüstü 1” veya “Masaüstü 2” olarak adlandırmak yerine artık şifresiz oturum açmanın daha kolay etkinleştirilmesi de mümkün. Sadece Windows 10 PC’nizdeki Ayarlar> Hesaplar> Oturum açma seçeneklerine gidin ve “Cihazınızı şifresiz yap” altında açık seçeneğini seçin.

Uygulama güncellemeleri açısından, Microsoft’un Edge tarayıcısı, yüzde 27’ye varan potansiyel bellek kullanımını azaltmayı destekleyen bellek iyileştirmeleri alıyor.

Not Defteri metin düzenleyicisi de güncellendi. Şimdi bul / değiştir, hızlı metin yakınlaştırması etrafında başlık çubuğunda bir yıldız işareti gördüğünüzde kaydedilmemiş değişikliklerin olduğunu bileceksiniz.

Buna ek olarak, Mayıs 2020 Güncellemesi ile artık Android telefonunuzu PC’nizin hemen yanına getirmeden, gelen telefon görüşmelerinizi doğrudan PC’nize yerleştirebilir, alabilir veya kısa mesaj gönderebilirsiniz.

Teknoloji Makaleleri