Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sosyal mesafe kontrolünde yenilikçi çözüm Followino

Teknoser-globaltechmagazineTürkiye’nin önde gelen entegratörü ve saha hizmetleri şirketi Teknoser, yeni yatırımlar ve iş birlikleriyle Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya ve yazılım sektörünü desteklemeye devam ediyor. Sosyal mesafe kontrolünde yenilikçi bir çözüm olan Followino’yla iş birliği yapan Teknoser, Covid-19 salgınında da değer yaratmaya devam ediyor.

Teknoser, 2019 yılında belirlediği büyüme hedefleri doğrultusunda, yatırımlarına ve iş birliklerine hızla devam ediyor. Yerli ve milli yazılımlara büyük önem veren Teknoser, COVID-19 salgınıyla birlikte öne çıkan sosyal mesafe kontrolü alanında yenilikçi bir çözüm olan Followino’nun yurtiçi ve KKTC ‘deki satışı ve teknik destek hizmetlerinin verilmesini üstlendi.

Ard Bilişim tarafından geliştirilen Followino, mağazalar ve marketler gibi kapalı alanlarda kişi sayımını ve mekan-kişi dengesi kurulmasını kolaylaştırarak işletmelerin işini kolaylaştırıyor ve hem çalışanların hem de müşterilerin güvende olmalarını ve sağlıklarını korumalarına yardımcı oluyor.

Türkiye’de geliştirilen yerli ve milli yazılımlara destek vermeyi bir görev edindiklerini ifade eden Teknoser Genel Müdürü Ozan İnan, “Şu ana kadar yaptığımız yatırımlar ve iş birlikleri ile bu görevimizi başarıyla yerine getirdik. Hem ülke ekonomisine hem de yazılım sektörüne büyük önem ve destek verdik. COVID-19’un dünya ekonomisindeki yarattığı etkilere rağmen yatırımlarımıza ve iş birliklerimize devam edeceğiz. Followino şu an içinde bulunduğumuz durum nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. İnsanların sağlıklı ve güvende kalmalarına yardımcı olan ve aynı zamanda işletmelerin kritik kararlar vermelerine destek olan çok değerli bir yazılım. 2020 yılının ikinci yarısında da benzer iş birliklerimiz ve yatırımlarımız artarak devam edecek” dedi.

Ard Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Arda Ödemiş ise konuyla ilgili olarak “Followino’nun sadece Türkiye’de değil tüm dünyada büyük başarılar elde edeceğine inanıyoruz. Teknoser gibi Türkiye’nin her noktasına yayılmış güçlü bir firmanın Followino’un satışını ve desteğini üstlenmesi bunun en büyük göstergesi” dedi.

Tüm kapalı alanlarda kullanılabiliyor

Alışveriş merkezleri, mağazalar, marketler, fabrikalar, hastaneler, spor salonları, otogarlar, havalimanları, toplu taşıma araçları gibi tüm kapalı alanlarda giriş ve çıkış noktalarına yerleştirilen çeşitli kameralar ve sensörlerle çalışan Followino, giriş ve çıkışları en hassas bir şekilde takip ediyor ve içeride olması gerekenden fazla insan olması durumunda veya insanların birbirine belirtilen mesafeden fazla yaklaşması durumunda uyarı veriyor ve bu durumu yetkililere bildiriyor. Hem insanların sağlıkları korunurken hem de yetkililer durumdan haberdar ediliyor.

COVID-19’un insanların alışkanlıklarında ve şirketlerin iş yapış şekillerinde büyük değişikliklere yol açtığının altını çizen Ard Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Arda Ödemiş, “İnsanların güvenliği ve sağlığı açısından kapalı mekanlarda sosyal mesafe ve insan yoğunluğu gibi kavramlar çok büyük önem kazandı. Ayrıca çeşitli yönetmeliklerle sosyal mesafe, mekan ve insan sayısı oranı ve maske takma gibi çeşitli zorunluluklar getirildi. İşletmelerin giren çıkan kişi sayısını manuel olarak sayması ya da sosyal mesafeyi ölçmesi neredeyse imkansız. Biz de bu ihtiyacı görerek tamamen Türkiye’de ve Türkiyeli yazılımcılar tarafından geliştirilen Followino çözümümüzü hayata geçirdik. En son teknoloji alt yapılarıyla geliştirilen çözümümüz şirketlere hem sağlık hem de ticari açıdan büyük faydalar sunuyor” dedi.

Sosyal mesafenin korunmasına yardımcı oluyor

Followino, gelişmiş sensörleri sayesinde sadece mekanda bulunan kişi sayısını belirlemekle kalmıyor aynı zamanda gelişmiş sensörleri ve yüz tanıma özelliği ile tehlike oluşturabilecek sosyal mesafe ihlalleri de belirlenebiliyor ve ihlali yapan kişilere uyarıda bulunabiliyor.

Veriler planlama ve stratejik amaçlı olarak da kullanılabiliyor

Followino ile elde edilen hangi alanlarda yoğunluğun yaşandığı, günde kaç kişinin giriş çıkış yaptığı, sensörler aracılığıyla belirlenen yaş ve cinsiyet gibi veriler planlama ve stratejik kararları desteklemek üzere kullanılabiliyor. Doluluk oranının gerçek zamanlı olarak tespit edilmesi sayesinde operasyon hizmetlerindeki sorunların en aza indirilmesi, personel çalışma saatlerinin yoğunluğa göre planlanması, müşteri tiplerinin analizi ile hizmet kalitesinin artırılması gibi birçok fayda sağlıyor. Standart analiz raporlarından farklı olarak tamamen görsel olarak hazırlanan raporların anlaşılması da oldukça kolay. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile uyumlu olan çözümle toplanan veriler Türkiye’deki sunucular üzerine tutuluyor ve belirli süre içerisinde siliniyor.

Teknoloji Makaleleri