Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yeni Dell EMC VxRail gelişmiş performansıyla ön plana çıkıyor

dell-technologies-globaltechmagazineDell Technologies, ilk güçlendirilmiş modeli olan yeni VxRail serisini tanıtıyor. Yeni seri ile Hiper Yakınsanmış Altyapı’nın gücünü ve basitliğini, en zorlu ve alan açısından en kısıtlı ortamlara taşıyor.

Yeni VxRail D Serisi, VxRail’ın uzak ve zorlu uç ortamlarda etkili olmak üzere tasarlanmış yapısını, kompakt ve dayanıklı bir yapıya taşıyor. 2. nesil Intel Xeon ölçeklendirilebilir işlemcilere sahip sistem, 20 inç derinliğinde (halen en küçük VxRail) olup en uç sıcaklıklara direnç gösteriyor.

Deniz, gemi veya uçak gibi en uç konumlara BT altyapı desteği sağlayan VxRail D Serisi, koşulların teknik zorluk oluşturduğu veya alanın önemli olduğu üretim, endüstri, petrol ve gaz ortamları için ideal bir çözüm sunuyor.

En son VMware sürümlerini destekleyen VxRail yazılım güncellemeleri

VMware ile ortak tasarlanan tek HCI sistemi olan VxRail, veri ve uygulamalar nerede olursa olsun, dağıtımı ve yönetimi kolay hibrit bir bulut yaklaşımı sunuyor.

VxRail’de VMware Cloud Foundation sunan Dell Technologies Cloud Platform, artık kullanıcıların küçükten başlayıp büyümelerine olanak sağlayacak şekilde dört bilgi işlem düğümü kadar az düğümle yapılandırmaları destekliyor. Atlantis, The Palm gibi müşteriler, %47’e kadar daha az maliyet, daha küçük ayak izi ve zamanla ölçeklendirebilecekleri altyapıları ile hibrit bulut yolculuklarını keşfediyor.

VxRail HCI Sistem Yazılımının son sürümü, talebe bağlı olarak güncelleme öncesi kontrolleri gerçekleştirme imkanıyla, güncellemeleri kolaylaştırmaya ve bulut tabanlı yönetime ve düzenlemeye yardımcı oluyor. Bu sayede nerede olursa olsun tüm VxRail gruplarına kullanım süresi boyunca bakım yapılması sağlanıyor.

Veri ağırlıklı uygulamaları destekleyen altyapı

Yeni platform iyileştirmeleri sayesinde VxRail, SAP HANA bellek içi veri tabanları ve yapay zekâ/makine öğrenimi uygulamaları gibi daha büyük güç gerektiren uygulamaları bile destekliyor:

  • %90 daha düşük gecikme ile iyileştirilmiş veri bütünlüğü sunan Intel Optane Sürekli Bellek. Bu ek ile VxRail 2. Nesil Intel Xeon Ölçeklendirilebilir işlemciler, Intel Optane sürekli bellek ve Intel Optane SSD’ler dahil olmak üzere veri merkezi için tüm Intel Optane teknolojilerini destekleyen tamamen entegre ilk VMware tabanlı HCI sistemidir.
  • Birçok iş akışı için veri merkezine hızlandırılmış işlem, yapay zekâ, gelişmiş ekran kartı ve bilgi işlemi getirmek amacıyla NVIDIA sanal GPU (vGPU) yazılımı ile birleşen NVIDIA Quadro RTX GPU’lar. Quadro RTX ve NVIDIA vGPU yazılımı sayesinde müşteriler, daha üretken olmaları konusunda son kullanıcılara ve veri merkezlerinin etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olan VxRail çözümlerini dağıtabiliyor.

Teknoloji Makaleleri