Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Cisco geleceğin normaline geçişte yeni çözüm portföyünü duyurdu

Cisco-globaltechmagazineCisco, işletmelere yönelik esneklik ve dayanıklılık odaklı yeni çözüm portföyünü duyurdu. Yeni çözüm portföyü hem güvenli bir uzaktan çalışma ortamının oluşturulması hem de iş yerlerinde güvenliğin sağlanması beklentisine cevap veriyor.

Belirsizliklerin hüküm sürdüğü bir süreçte, işletmelerin düzgün ve sorunsuz çalışmasını sağlamak, yöneticilerinin odaklanması gereken en önemli zorluklardan biri haline geldi. PwC’nin gerçekleştirdiği COVID-19 Nabız Araştırması’na katılan CFO’lara göre, işletmelerin en çok odaklandığı konu, ofise dönüş sürecinde iş yerlerinin güvenlik önlem ve gereksinimlerini güncellemek (%87). CFO’ların yarısına yakını ise şirketlerinin, pozisyonları uygun olanlar için uzaktan çalışmayı kalıcı bir seçenek olarak sunacaklarını beyan etti. Cisco’nun yeni çözüm portföyü de hem güvenli bir uzaktan çalışma ortamının oluşturulması hem de iş yerlerinde güvenlik beklentisine cevap veriyor.

CFO’ların ortak beklentisi

İşletmeler pandemiye yönelik ilk tepkilerinin nasıl olacağı konusunda cevap ararken, Cisco Müşteri Deneyimi (CX) çözümü, işletmelerin hızlı ve verimli kalmasını sağladı. Pandemiye tepkinin ikinci aşamasında ise CIO’lar ile BT yöneticileri, sürece uyum sağlayan bir BT ortamı yaratmaya odaklandı. PwC’nin araştırmasına katılan CFO’ların %72’si pandemiden edindikleri deneyimin daha fazla dayanıklılık, esneklik ve çeviklik getirmesini beklediklerini söylerken, %49’u bu dönemde teknolojiye yaptıkları yatırımların onları uzun vadede daha iyi bir konuma getireceğine olan inançlarını vurguladı.

Sanal ortamda 100.000’den fazla müşteri, iş ortağı ve bireyin katıldığı CiscoLive!Digital etkinliğinde duyurulan, işletmelere yönelik yeni çözüm portföyünün öne çıkan özellikleri şöyle:

Sektöre yönelik çözümler

Pandemi sürecinde operasyonlarında aksamalar yaşayan sağlık ve eğitim kurumları, Cisco’nun desteği ile yalnızca günler içinde uzaktan öğretime ya da tele-sağlık muayenelerine geçebildi. Cisco bu kurumların dayanıklılığını, esnekliğini ve dönüşümünü desteklemeye devam ediyor. Bu sektörlere yönelik yeni çözümler şöyle:

  • Uzaktan öğretim – Güvenli iş birliği teknolojisi ve uzmanlığı, şu an olağan ortamlarının dışında öğrenim gören dünyanın dört bir yanındaki 1.2 milyar çocuk ve gencin bağlantıda kalmasına ve öğrenimlerine devam etmesine yardımcı oldu. Bu çözüm Boston’daki Babson College gibi eğitim kurumları tarafından da kullanılıyor.
  • İnternet bağlantılı geçici sahra hastanesi – 5 gün ya da daha kısa bir sürede kurulumu yapılabilen BT altyapı seti, hastanelerdeki aşırı yoğunluğu yönetmeyi destekliyor ya da sahra hastaneleri gibi geçici sağlık kurumlarının kurulmasını mümkün kılıyor.

Güvenli uzaktan iş gücü çözümleri

Pandemi sürecinde müşteriler iş yeri verimliliğini güvenli, ölçeklenebilir çözümlerle mümkün kılmak için Cisco’dan destek aldı. Cisco bu çözümleri bir paket halinde sunuyor:

  • Uzaktan iletişim merkezi – İletişim merkezi çalışanlarının bulut çözümleri kullanmasını mümkün kılarak ya da iş yerlerindeki teknolojilerine uzaktan güvenli erişim sunarak evden çalışma imkanı sunan teknoloji ve dağıtım hizmetleri.
  • Uzaktan esnek erişim – Çalışanların ağa, iş birliği uç noktalarına ve iş uygulamalarına erişimini sağlayan uzmanlık ve teknoloji. Portföy, müşterilere donanım, yazılım ya da ‘kendi cihazını getir’ çözümleri arasında tercih şansı sunuyor.
  • Uzaktan çalışanın güvenliğinin sağlanması – Mevcut VPN kapasitesini analiz eden araçlarla uzaktan erişimin geniş ölçekte güvenliğinin sağlanması, Cisco güvenlik teknolojisi ile kurulum ve uygulama planın belirlenmesi, uzaktan çalışanların erişimini yönetmeye yardımcı olmak için VPN ağının planlanması, tasarımı ve konfigürasyonu üzerinde çalışmalar.

Güvenilir iş yeri çözümleri

İşletmeler geleceğin normaline geçiş sürecinde, ofise güvenli dönüş, çalışanların ve müşterilerin güvenliğini destekleyen yeni iş modelleri ve çalışma biçimlerinin nasıl mümkün kılınacağı gibi zorluklarla karşı karşıya. Cisco bu geçişi aşağıdaki çözümlerle destekleyecek:

  • Cezaevleri için sanal ziyaret – Mahkûm yönetim sistemleri ile entegre olabilen ve aile üyelerinin, avukatların, sağlık hizmetlilerinin ve danışmanların mahkûmları sanal olarak ziyaret etmesine olanak sağlayan güvenli video iş birliği yazılım ve donanımı. Sanal ziyaret, mahkûm ve çalışan sağlığını koruyor, erişimi artırıyor ve riskleri azaltıyor.
  • Uzaktan ofisle bağlantı – Kullanıcıların daha fazla bant genişliği, daha hızlı bağlantı ve daha fazla güvenlik taleplerini karşılayan kurumsal ağ. Müşterilerin, iş uygulamalarına güvenli kablosuz deneyimle erişim sağlamalarına olanak veren kablosuz LAN çözümünü tasarlamaları, kurmaları ve çalıştırmaları için yardımcı oluyor.
    Sosyal yoğunlaşma takibi – İş yerinde sosyal mesafeyi destekleyen teknoloji. Cisco’nun DNA Spaces çözümü üzerine geliştirilen ve kablosuz altyapıdan faydalanan bu çözüm, işletmelerin iş yeri güvenliğine yönelik kararlar almalarına yardımcı oluyor.

Didem Duru: Yeni çözümler sunmaya devam edeceğiz

Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru da şunları söyledi: “Dünyanın dört bir yanında işletmeler, geçtiğimiz birkaç ayda, bugüne kadar hiç görülmemiş çapta aksaklıklarla karşı karşıya kaldı. Bu süreçte Cisco’nun dijital dönüşüme katkısı da artık her zamankinden daha önemli bir hal aldı. Altyapılarda yaşanan hızlı ve büyük değişimler, güvenlik sorunları ve yazılım ile uygulamaların gösterdiği evrimle başa çıkmalarına yardımcı olmak için işletmelere çözümler sunmaya devam etmek önceliğimiz olacak.”

Teknoloji Makaleleri