Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Huobi, Türkiye’deki merkeziyetsiz finans projelerine destek verecek

huobi-globaltechmagazineDünyanın önde gelen blokzinciri şirketi Huobi Group, Huobi DeFi Laboratuvarları’nın kurulduğunu duyurdu.  Huobi DeFi Laboratuvarları, Merkeziyetsiz Finans (DeFi) alanında araştırma, yatırım, inkubasyon ve ekosistem oluşturma faaliyetleri yürütecek bir platform olarak konumlanıyor. Platform, küresel dijital varlık ve DeFi topluluklarıyla işbirlikleri gerçekleştirerek herkes için sürdürülebilir ve verimli bir finansal sistem oluşturulmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Türkiye’deki DeFi projelerine destek vereceğiz

Merkeziyetsiz finansın son yılların en heyecan verici gelişmelerinden biri olduğunun altını çizen Huobi Türkiye Genel Müdürü Alphan Göğüş, şunları söylüyor: “Dünya Bankası, dünyada 1,7 milyarın üzerindeki insanın bankacılık hizmetlerinden yoksun olduğunu tahmin ediyor. Merkeziyetsiz finans, finansal hizmetlerin yaygınlığını ve bu hizmetlere erişim hızını benzersiz şekilde artırma potansiyeline sahip. Ayrıca yeni finansal ürün ve hizmetlerin geliştirilmesine de zemin hazırlıyor. Huobi DeFi Laboratuvarları, bu önemli potansiyeli açığa çıkarma konusunda çok önemli görevler üstlenecek. Huobi Türkiye olarak, DeFi alanındaki yeniliklerin ülkemizdeki kullanıcılara en hızlı şekilde ulaşmasını sağlamak temel amaçlarımız arasında yer alıyor. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’deki DeFi projelerine destek sağlamayı ve sektörümüzün bileşenleriyle işbirlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

Huobi Group Kurucusu ve CEO’su Leon Li, konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Dünya çapında önde gelen bir dijital varlık finans hizmetleri sağlayıcısı olarak, misyonumuzun tüm kullanıcılarımıza CeFi (Merkezi Finans) ya da DeFi olmaları fark etmeksizin en iyi finansal ürün ve hizmetlerini sunmak olduğunu düşünüyoruz. Küresel DeFi ekosisteminin bir parçası olmamız heyecan verici. Ekosisteme olabilecek en iyi desteği sunmak için küresel dijital varlık topluluğuyla birlikte çalışacak olmaktan gurur duyuyoruz.”

Huobi’nin DeFi alanındaki girişimlerini Huobi Yatırım Müdürü Sharlyn Wu yönetecek. Uzun yıllar boyunca Wall Street’te ve bir dönem UBS’te çalışan Wu, Uluslararası Çin Ticaret Bankası’nın blokzinciri yatırımlarından sorumluydu. Huobi Yatırım Müdürü Sharlyn Wu, “Son iki yılda DeFi’nin doğuşuna ve hızlı bir biçimde büyümesine tanıklık ettik. DeFi alanındaki yeniliklerin genişliği, derinliği ve hızı insanlık tarihi açısından benzersiz bir seyir izliyor. Merkezi izinlere tabi olmayan ekonominin gücünün küresel ölçekte yükselişini heyecanla izliyoruz ancak hem teorik hem de teknik seviyelerde çözülmesi gereken birçok sorun bulunuyor. Dijital varlıklar ve DeFi’nin ana akım kullanıcılara sunulması için yatırımcıların da eğitilmesi gerekiyor. Halen emekleme döneminde olan DeFi alanının inşası ve büyümesi için küresel toplulukların birlikte çalışmasına ihtiyaç var” diyor.

Huobi Group, Huobi DeFi Laboratuvarları tarafından yönetilecek bir başlangıç yatırımı fonuna on milyonlarca dolarlık kaynak ayıracak.

DeFi Laboratuvarları üç alana odaklanacak:

– DeFi kavramının temelindeki finansal teoriler ve teknolojilerin araştırılması

– DeFi projelerine yatırım ve inkubasyon

– Ekosistemin tümüne hizmet edecek en iyi DeFi projeleri ile işbirliği yapmak

DeFi ve CeFi, geleneksel finansı birlikte dönüştürüyor

Sharyn Wu, Huobi Group’un DeFi’ye yatırım yapma nedenlerini şöyle sıraladı:

– DeFi şeffaflık ve farklı bileşenlerin birlikte çalışması gibi avantajlarıyla finansal hizmetlerin verimliliğine seviye atlatabilecek nitelikte. DeFi sayesinde tarihte ilk kez kredi riskinin var olmadığı bir finans sistem oluşturmak mümkün hale geliyor.

– DeFi, insan hatalarından kaynaklanan risk ve belirsizlikleri ortadan kaldırarak finansal hizmetlere olan güveni artıracak.

– DeFi, her kullanıcının bulundukları konum fark etmeksizin, mobil cihazlarından küresel likidite havuzuna ve dünya çapındaki finansal hizmetlere erişebilmelerini sağlayacak.

– Huobi olarak küresel finansal sistemlerini yeniden şekillendirmek için dijital varlık ve DeFi ekosisteminin tamamıyla birlikte çalışmayı hedefliyoruz.

Teknoloji Makaleleri