Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Oracle buluttaki liderliğini iş ortakları ile pekiştirecek

Oracle-basin-globaltechmagazineDünya genelindeki şirketler artık bulut hizmetlerini daha fazla benimsiyor ve buluta doğru yolculukta güvenli stratejiler arıyorlar. Yaşamış olduğumuz pandemi süreci ile birlikte değişen iş yapış modellerimiz doğru alt yapı yatırımlarının ve stratejilerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu noktada müşterilerinin uzun vadeli yatırımlara maruz kalmadan verimli bir şekilde operasyonel hızlarını arttırmayı amaçlayan Oracle, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında yeni iş ortaklığı programı ve bulut çözümleri hakkında bilgiler verdi.

Oracle’ın bulut çözümleri konusundaki liderliğini iş ortakları ile birlikte daha ileriye taşıyacaklarını ifade eden Oracle İş Ortakları Birimi Satış Direktörü Ersel Parlar, yenilenen Oracle PartnerNetwork(OPN) platformu sayesinde kurumların ihtiyaç duydukları çözümleri daha hızlı, güvenli ve doğru bir şekilde sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Yeni program ile iş ortaklarını altın, gümüş ya da platin gibi kategoriler yerine bilgi birikimi ve uzmanlıklarına göre ayrıştırdıklarını belirten Ersel Parlar, iş ortaklarının kendisini geliştirebilmesinin en büyük hedef olduğunu sözlerine ekledi.

Kendini sürekli geliştiren iş ortaklarının sadece Türkiye’de değil, global pazarda da boy göstermesini hedeflediklerini belirten Oracle Türkiye Ortadoğu ve Afrika İş Ortakları Birimi Lideri İlker Koçer,  bulut konusunda müşteriye çok daha fazla katma değer katabilen iş ortaklarının yeni dönemde çok daha önemli bir hale geldiğini söyledi.

Yenilenen iş ortaklığı platformunun özellikle bulut alanındaki çözümlerde kendilerine yeni fırsatlar yaratacağını belirten BiSoft Yönetici Ortağı Serdar Güler, yeni iş ortaklığı platformu sayesinde hem müşterilere daha avantajlı çözümler sunabileceklerini hem de farklı coğrafyalara hizmet sağlayabileceklerini ifade etti.

Pazar verilerine bakıldığında Türkiye’de bulut platformuna olan ilginin giderek arttığını söyleyen Tech Data Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı ise bulut çözümlerinin müşterilere doğru kanaldan ulaşması ve katma değerli pazarlama hizmetleri ile daha da fazla duyulması alanında çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Teknoloji Makaleleri