Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kripto para ile ödeme kartı Paribu Card kullanıcılarla buluşuyor

paribu-globaltechmagazineKripto para işlem platformu Paribu, kullanıcılarının Paribu hesaplarındaki kripto paralarla alışveriş ve ödeme yapabilmelerini sağlayacak olan Paribu Card’ı tanıttı.

Banka kartlarında olduğu gibi milisaniyeler içinde ödeme yapmayı mümkün hale getiren Paribu Card ile kullanıcılar ödemelerini parola girerek ya da temassız ödeme seçeneğiyle gerçekleştirebilecek.

Paribu Card sahipleri, kartlarını yurt içinde ve dışında alışverişlerde kullanabilecek, ayrıca ATM’ler aracılığıyla TL çekme işlemi yapabilecek. Kullanıcılar Paribu’da bakiyeleri bulunan kripto paraları alışverişlerde kullanmak için seçebilecek, sıralayabilecek, istedikleri kripto paraları muaf tutabilecek.

Visa ve Param ile birlikte Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirten Paribu CEO’su Yasin Oral, “Kullanıcılarımızın beklentilerini göz önünde bulundurarak yenilikler getirmeye devam ediyoruz. Kullanıcılarımız Paribu Card ile alışverişlerinde, tıpkı banka kartlarında olduğu gibi anında ödeme yapabilecek. Paribu Card, bir yatırım aracı olarak kabul gören kripto paraların gündelik hayatımızda daha fazla yer alması açısından önemli bir adım” diye konuştu.

Veriler ve varlıklar güvence altında

750 bin kullanıcısı bulunan kripto para işlem platformu Paribu, kullanıcılarının veri ve varlıklarını en güncel ve gelişmiş güvenlik tedbirleriyle koruyor. Kullanıcı verilerini KVKK hükümlerine göre güvence altına alan Paribu, bu konuda hassas güvenlik prosedürleri ve protokolleri uyguluyor. Kullanıcılarının yalnızca hesaplarındaki meblağ kadar harcama yapmasına olanak tanıyan Paribu Card, sanal kart oluşturma seçeneğiyle de kullanıcıların ek güvenlik beklentisini karşılıyor.

Paribu’ya üye olan ve kimlik doğrulmasını tamamlayan kullanıcılar, 29 Ekim itibariyle www.paribu.com üzerinden başvurmaları halinde Paribu Card’a sahip olabilecek. 1 Ocak 2021’e kadar ön başvuru yapan kullanıcılar Paribu Card’ı ücretsiz edinebilecek.

Teknoloji Makaleleri