Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye’deki satıcılar için Amerika’da hızlı büyümenin yolu

send4us-globaltechmagazineAmerika’nın en büyük online pazaryerlerinde yer alan ya da almak isteyen satıcılara; depo, lojistik ve sipariş yönetimi hizmeti sunan yeni nesil gönderi merkezi SEND4US, sektöre yeni bir yaklaşım getiriyor. Amerika’daki operasyonları sayesinde e-ticaret satıcılarına hızlı, kolay ve düşük maliyetli hizmetler sunan SEND4US, bu sayede müşterilerinin Amerika pazarında daha sağlam adımlarla ve daha hızlı büyümelerini sağlıyor.

Dünyanın en büyük e-ticaret hacmine sahip olan Amerika’da 2020 yılında 794 milyar dolarlık e-ticaret satışı gerçekleşti. Öte yandan COVID-19 salgını sonrasında Çin’den kesilen tedarik kanalları farklı ülkelere kaymaya başladı ve Türkiye de bu ülkelerin başında geliyor. Durum böyle olunca Türkiye’deki firmalar da Amerika’da ürün satmanın en kolay yolunu arıyor. İşte bu noktada satıcıların yardımına yeni nesil gönderi merkezi SEND4US koşuyor.

Üç Türk girişimci Okan Barlas, Merih Fındık ve Onur Kutlubay tarafından kurulan SEND4US; güçlü teknoloji altyapısıyla, Amazon, eBay, Walmart ve Shopify gibi online pazaryerlerine girmek veya kendi web sitesinden satış yapmak isteyenlere, işlerini büyütmeleri için uçtan uca e-ticaret operasyon yönetimi sunuyor. SEND4US; tekstilden hazır gıdaya, mobilyadan teknolojik ürünlere ve maske, eldiven gibi hijyen ürünlerine kadar pek çok farklı sektöre hizmet veriyor.

Uçtan uca e-ticaret operasyonu nedir?

Uçtan uca e-ticaret operasyon yönetiminde ürünün uluslararası sevkiyatı, siparişin karşılanması, ürünün depolanması, sipariş gönderimi ve iade yönetimi gibi hizmetler yer alıyor. Yani bir satıcının ürünlerinin Amerika’ya sevkiyatından izin süreçlerine, mal kabulünden paketlenmesine ve depolanmasına, pazaryerleri entegrasyonlarından stok yönetimine, sipariş yönetiminden kargo takip süreçlerine, proje koordinasyonundan iş geliştirmeye kadar müşterilerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Dil bariyeri ortadan kalkıyor

SEND4US, Amerika’da nüfusun yoğun olduğu bölgelerde, e-ticaret operasyonları ve gönderi merkezi olarak özel tasarlanan depoları sayesinde; e-ticarette satıcıların büyümeleri için en önemli unsurlardan biri olan “hız” konusunda büyük bir avantaj sağlıyor ve müşterilerinin teslimat süreçlerini oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor. Ayrıca Amerika’da satış yapmak isteyenler için sunduğu Türkçe müşteri hizmetleriyle dil bariyerini de ortadan kaldıran SEND4US, yerli ve milli ürünlerin online pazaryerlerinde oldukça kolay satılabilmesini sağlıyor.

Hem ticarette hem telefonda aynı dili konuşuyoruz

SEND4US Kurucu Ortağı Okan Barlas, “2020 yılı, pandeminin de etkisiyle e-ticaretin çok daha hızlı bir şekilde büyüdüğü bir yıl oldu. Birçok satıcı, satın alma gücü ve kıtada yaşayan insan sayısının fazlalığından dolayı, Amerika’ya satış yapmak istiyor. SEND4US olarak, özellikle Amerika’daki online pazaryerlerine girmek isteyen firmalara sunduğumuz uçtan uca e-ticaret operasyon yönetimi sayesinde deyim yerindeyse anahtar teslim iş yapıyoruz. Uzun yıllardır Amerika’da bulunmamız ve sektörde sahip olduğumuz deneyimimizle, Türkiye’deki satıcılar için tüm zorlukları ortadan kaldırıyoruz. Türkiye’deki bir satıcı için en büyük avantajımız, hem ticarette hem telefonda aynı dili konuşmamız. Yerli ve milli ürünlerimizin bu pazarda yer almasını sağlayarak hem Türkiye’deki üreticilere hem de Türkiye’nin e-ihracat hedeflerine katkı yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Teknolojinin gücünü kullanarak, müşterilerimizin işlerini büyütüyoruz

Amerika’da e-ticaretin ağırlıklı olarak Los Angeles ve New York tarafında gerçekleştiğini belirten Merih Fındık, “Depolarımız, nüfusun yoğun yaşadığı bölgelere göre mümkün olduğu kadar çok e-ticaret tüketicisine, en kısa sürede ulaşacak şekilde konumlandırıldı. Bu sayede ürünlerin teslim süreçleri hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Ayrıca müşterilerimize hızlı ve ekonomik servis olmak üzere ihtiyaca göre hizmet sunuyoruz. Bir satıcının işinin büyümesi, kısa sürede ürünlerini teslim edebilmesine bağlı. Satıcı, bir satış yaparken söz veriyor, biz ise satıcının o sözünü hızlıca tutabilmesi için bir operasyon yürütüyoruz. Müşterilerimizin, ürünlerini pazarlarken verdikleri sözleri tutmaları, onlara pozitif yorumlar, tekrarlanan siparişler ve yeni müşteriler kazandırıyor. Tüm dünyadaki alıcıların ortak beklentisi sipariş verdiği ürünü, zamanında ve en uygun maliyetlerle almaktır. Teknolojinin gücünü kullanarak müşterilerimizin süreçlerini optimize ediyor, maliyetlerini düşüyor ve rekabette yukarıya taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Müşterilerimize stok ve gönderi yönetimi sağlıyoruz

Sahip oldukları yazılım ve otomasyon teknolojisiyle, müşterilerine stok, sipariş, gönderi ve depo yönetimi hizmetlerini kolayca sunduklarını söyleyen SEND4US kurucularından Onur Kutlubay, “Müşterilerimiz, SEND4US’ın sunduğu teknolojik platform sayesinde; birden çok satış kanalındaki siparişleri, stok düzeylerini, gönderilerini ve iade süreçlerini izleyebiliyor. Her siparişin durumunu, siparişin verildiği andan müşterilerinin kapısına ulaşma sürecine kadar kolayca takip edebiliyorlar. Dolayısıyla müşterilerimiz tüm operasyona yönelik tam bir kontrol ve erişime sahip oluyorlar” dedi.

Teknoloji Makaleleri