Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

ABD’ye ihracatta hedef 100 milyar dolar

send4us-globaltechmagazineTrakya Kalkınma Ajansı liderliğinde tüm kalkınma ajanslarından 200’e yakın uzman, dış ticaret danışmanı ve firma yetkilisinin katılımıyla gerçekleşen “İhracatta Hedef ABD” Webinar’ında, ABD pazarının dinamikleri, pazara giriş süreçleri ve Türkiye’nin ABD pazarına yönelik ihracat hedefleri değerlendirildi.  Konuşmacılar, ABD ile Türkiye arasında hedeflenen 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşılmasında Amerika’da hizmet veren ve Türk firmalarına ABD pazarına giriş konusunda danışmanlık ve operasyon desteği sağlayan firmaların katkısının belirleyici olduğunu paylaştı.

ABD 20 trilyon doları aşan Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) ve 350 milyonu aşan nüfusuyla TOBB ve Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye için yılda 100 milyar dolar ihracat yapılması hedeflenen ülke olarak belirlendi. ABD’nin yıllık 2,1 trilyon dolarlık ithalat hacmi bulunurken, Türkiye’nin rekabet gücü çerçevesinde belirlenen hedefe ulaşması mümkün.

Türkiye’nin Amerika’ya yönelik ihracat olanakları ve kalkınma ajanslarının bu konudaki işlevleri, Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay’ın da bir konuşma yaptığı “İhracatta Hedef ABD” konulu webinarda ele alındı. Uzun yıllar Amerika’da bulunmalarının avantajının yanı sıra sahip oldukları yazılım ve otomasyon teknolojisiyle, müşterilerine stok, sipariş, gönderi ve depo yönetimi hizmetlerini kolayca sunduklarını belirten SEND4US kurucularından Onur Kutlubay webinarda Türk markalarının küresel pazarda rekabet edebilecek güce sahip olduğunu söyledi.

Onur Kutlubay konuşmasına şöyle devam etti: “SEND4US olarak, güçlü teknolojik altyapımızla özellikle Amerika’daki online pazaryerlerine girmek isteyen firmalara sunduğumuz uçtan uca e-ticaret operasyon yönetimi sayesinde anahtar teslim iş yapıyoruz. Tekstilden hazır gıdaya, mobilyadan teknolojik ürünlere ve maske, eldiven gibi hijyen ürünlerine kadar pek çok farklı sektöre yönelik hizmet veriyoruz. Uzun yıllardır Amerika’da bulunmamız ve sektörde sahip olduğumuz deneyimimizle, Türkiye’deki satıcılar için tüm zorlukları ortadan kaldırıyoruz. Türkiye’deki bir satıcı için en büyük avantajımız hem ticarette hem telefonda aynı dili konuşmamız. Müşterilerimiz, SEND4US’ın sunduğu teknolojik platform sayesinde; birden çok satış kanalındaki siparişleri, stok düzeylerini, gönderilerini ve iade süreçlerini izleyebiliyor. Dolayısıyla müşterilerimiz tüm operasyona yönelik tam bir kontrol ve erişime sahip oluyorlar. Öte yandan depolarımız, nüfusun yoğun yaşadığı bölgelere göre mümkün olduğu kadar çok e-ticaret tüketicisine, en kısa sürede ulaşacak şekilde konumlandırıldı. Bu sayede ürünlerin teslim süreçleri hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Biz sunduğumuz olanaklarla yerli ve milli ürünlerimizin bu pazarda yer almasını sağlayarak hem Türkiye’deki üreticilere hem de Türkiye’nin e-ihracat hedeflerine katkı yapmayı hedefliyoruz.”

Teknoloji Makaleleri