Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Intel, Chromebook’ların 10. yıl dönümünü kutluyor

intel-blue-globaltechmagazineBu yıl Chromebook’ların ilk kez pazara sunuluşunun 10. Yıldönümü. Intel, Google ve geniş Chrome ekosisteminin devam etmekte olan işbirliği Intel teknolojileri ile çalışan Chromebook’lar, sınıflarda kullanımdan, iş ve oyun amaçlı kullanıma kadar her yerde internet bağlantısı özelliği ile yenilikçi, önce-bulut PC deneyimleri sunmayı sürdürüyor.

Intel’in Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Mobil Müşteri Platformları Genel Müdürü Chris Walker, şunları söyledi: “Bu geçtiğimiz sene bizlere PC’nin hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu gösterdi. Intel ve Google insanlar için en çok önem taşıyan bilgi işlem deneyimlerini sunma vizyonunu paylaşıyor. Birlikte, geçtiğimiz 10 sene içinde olağanüstü bir büyüme ve gelişme gerçekleştirerek kapasite ve performansta inanılmaz seviyelere ulaştık. Gelecekte de birlikte yeniliklere imza atmak için bu iş birliğini pekiştirmekten heyecan duyuyoruz.”

2011’de ilk cihazın pazara sunulmasından bu yana, komple bir ekosistem gelişti ve öğrenciler, eğitimciler, genel tüketiciler ve işletmeler için 100 milyondan fazla Chromebook dünyada birçok başarıya imza attı. Bu 10 sene içinde Intel, 100 Intel tabanlı Chromebook tasarımını mümkün kılmak ve yeni inovasyon alanlarına öncülük etmek için Google ve orijinal malzeme üreticileri ile çalıştı.

Yakın zaman önce de Intel bu deneyimleri aşağıdaki yeniliklerle geliştirmeye devam etti:

  • Intel Iris Xe grafikleri içeren, Chromebook’lar için en üstün deneyimi sunmak için optimize edilmiş 11. Nesil Intel Core işlemciler.
  • Bu sene Intel Evo platformu onaylı tasarımlara sahip Chromebook’larda sunulmaya başlayacak olan Intel’in veriler, video ve güç için evrensel kablo bağlantısı çözümü Thunderbolt,
  • Eğitim sektörüne yönelik olarak orijinal malzeme üreticilerinin tasarımlarında yer alacak ve bu bahar aylarında pazara sunulacak olan Intel Celeron ve Intel Pentium Silver işlemciler,
  • Sektör düzeyinde yenilikleri Google’un Chrome ticari ekosistemine taşımak için donanım ve yazılım alanında lider şirketleri bir araya getiren Intel’in kurucu ortaklarından biri olduğu Modern Bilgi İşlem Birliği.

Teknoloji Makaleleri