Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türk mühendislerden tüketicilere özel Hybrid KYC çözümü

identify-globaltechmagazineTürk girişimcilerin kurduğu ve Almanya’nın en yenilikçi kimlik yönetim platformu (IMPaaS) sağlayıcısı Identify, Türkiye’de Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge ofisinde gerçekleştirdiği çalışmalarla yepyeni bir ürüne imza attı. Identify Türkiye’nin Almanya’daki deneyimi ve Türk kullanıcıların beklentileri çerçevesinde geliştirilen Hybrid KYC’nin Türkiye’den tüm Avrupa ülkelerine ihraç edilmesi üzerinde çalışmalar yoğunlaşıyor. Türk mühendislerin geliştirdiği ürün Selfie Ident ve Video Ident çözümlerinin entegrasyonunu kapsıyor. Bu çözüm sayesinde kurumlar hızlı dijital müşterileri şirketlerine kazandırırken gecikmelerden dolayı müşteri kaybetme riskini ortadan kaldırarak dönüşüm oranını (Conversion Rate) artırıyor. Kullanıcılar da OCR ve NFC teknolojilerine sahip Hybrid KYC ile yeni bir markaya müşteri olma süreçlerini tek başlarına tamamlayabiliyor. Beklenmedik bir durumla karşılaştıklarında ise hiç beklemeden tek bir dokunuşla müşteri temsilcisine bağlanarak süreci rahatlıkla sonlandırıp kurum müşterisi haline gelebiliyor.

Hybrid KYC, Türkiye’deki kullanıcıların beklentileri çerçevesinde şekilleniyor

Identify Türkiye, ülkemizde “hızlı dijital müşteri” olarak adlandırdığı yeni tip müşterileri kağıt form, sözleşmeler ve ıslak imzadan kurtaran %100 dijital müşteri kazanımı teknolojilerini pazara sunarken pazarın beklentilerini de titizlikle değerlendiriyor. Şirket; Almanya’da bu alanda edindiği 4 yıllık tecrübesini Türk kullanıcıların beklentileri doğrultusunda şekillendirerek pazarda yeni ürünleriyle faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye’deki kullanıcıların video aracılığıyla kimlik doğrulama hizmetine alternatif bir çözüm bekledikleri gerçeğinden hareket eden şirket; müşterilerin tüm süreci kendilerinin tamamlayabileceği Hybrid KYC çözümünü geliştiriyor. Böylece yeni bir kurum müşterisi olmak isteyen kullanıcılar bunun için şirketin şubesine gitmek, kuryeyle gelen formları imzalamak ya da video kimlik doğrulaması için bir müşteri temsilcisiyle görüşme yapmak zorunda kalmıyor. Tüm süreci kendi başlatıp kendi sonlandırabiliyor ve ihtiyaç duyduğu anda süreçten kopmadan saniyeler içinde canlı bir müşteri temsilcisi desteği alabiliyor.

Şirketler için ciddi maliyet avantajları ortaya çıkıyor

Hybrid KYC kurumlar için de ciddi maliyet avantajları sunuyor. Video görüşmelerin maliyetlerinin yüksek olması ve video kayıtlarının saklanması aşamasında artan depolama gereksinimleri şirketleri farklı çözüm arayışlarına itiyor. Bu yüksek maliyetleri azaltmak isteyen şirketler müşterilere video kimlik doğrulama dışında farklı, daha bütçe dostu ve elbette regülasyonlara uyumlu çözümler sunmak istiyorlar. Bu kapsamda Identify Türkiye Hybrid KYC ile uzaktan müşteri edinimi ve müşteri tanıma (KYC) süreçlerinde şirketlere destek sunuyor.

KYC sürecinde müşteri kaybetme riski çok çok düşüyor

Identify Türkiye Genel Müdürü Ali Haydar Ünsal: “Türkiye’de faaliyetlerimize başladığımızda aslında buradaki müşterilerin kurumlardan çok farklı beklentileri olduğunu anladık. Bu kapsamda Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge ofisimizde Türk mühendislerimizin gücüyle Almanya’daki deneyimimizi Türkiye pazarındaki aktörlerin istekleri çerçevesinde birleştirdiğimiz Hybrid KYC’yi geliştirdik. Hem müşteriyi hem de kurumları odağına alan bu yeni ürün ile sürece 360 derecelik bir hakimiyet sunuyoruz. Kurumlara artık KYC sürecindeki gecikmelerden aksaklıklardan dolayı müşteri kaybetmeyeceksiniz diyoruz. Bu çok kritik bir söylem zira Identify Türkiye olarak uzaktan müşteri edinimi süreçlerinin kurumlar için hızla müşteri kazanma avantajının yanı sıra hızla müşteri kaybetme riski de taşıdığını sürekli dile getiriyoruz. Yeni çözümüz ise müşteriyi zorlandığı anda müşteri temsilcisiyle bir araya getiriyor ve süreci güvenle tamamlamasını sağlıyor. Böylece müşteri saniyeler içinde işlemleri istediği yöntemle tamamlayıp kurumun yeni müşterisi haline gelebiliyor. Bu da yüksek müşteri memnuniyeti ve mutlu müşteriler anlamına geliyor. Çünkü müşteri yolculuğunu kendi başlatıyor, kendi sonlandırıyor ve istediğinde canlı bir müşteri temsilcisinden destek alıyor. Burada teknolojiyi kullanma becerisi müşterileri tatmin ediyor. Öte yandan teknoloji konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan müşterinin de canlı destek yardımıyla süreci tamamlaması ve teknolojiye alışma süreci pekiştiriliyor. Şirketler de hem daha hızlı yani müşteri kazanıyor hem de başta video depolama maliyetleri olmak üzere önemli avantajlar elde ediyorlar.”

Teknoloji Makaleleri