Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Facebook’tan sonra şimdi de yeni hedef LinkedIn

Linkedin-globaltechmagazineFacebook veri sızıntısı sonrası profesyonel paylaşım platformu LinkedIn de siber saldırganların hedefi haline geldi. Site üzerindeki 500 milyon hesaba ilişkin verilerin dark web üzerinden açık artırma ile satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Sosyal medya devi sızıntıyı doğrularken, siber tehdit unsurların bilgileri doğrudan kendi siteleri üzerinden değil başka siteler üzerinden elde ettiğini öne sürdü.

Kullanıcıların verilerinin açık artırmada olduğu haberi ilk olarak salı günü, siber güvenlik araştırma sitesi CyberNews paylaşmıştı. Haberde, kullanıcı kimlikleri, isimleri, e-posta adresleri, telefon numaraları, cinsiyet bilgileri, profesyonel titrler ve bu kişilerin diğer sosyal medya profillerine verilen linklerin, dört basamaklı meblalardan açık artırmaya çıktığı bilgisi yer alıyordu.

NN’de yer alan haberde ise firma bu haberi doğrulasa da, verilerin kendileri üzerinden sızmadığını savundu. Açıklamada, kullanıcıların açık artırmaya çıkarılan bilgilerin zaten profillerde açık bir şekilde paylaşılmış veriler olduğu ifadesi yer aldı.

Şirket, “Bu, LinkedIn üzerinden bir veri ihlali değil ve inceleyebildiğimiz kadarıyla, kapalı profillerinden hiçbiri yok” ifadelerini kullandı.

Platformun 675 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunuyor. Dolayısıyla, veri sızıntısı kullanıcıların yaklaşık yüzde 75’ine karşılık geliyor.

Geçen hafta, 500 milyondan fazla Facebook kullanıcısının verilerinin de sızdığı ortaya çıkmıştı.

Teknoloji Makaleleri