Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

533 milyon Facebook kullanıcısının verileri sızdırıldı

facebook-globaltechmagazineGeçtiğimiz aylarda düşük seviyeli bir bilgisayar korsanlığı forumunda ki bir kullanıcı, yüz milyonlarca Facebook kullanıcısının telefon numaralarını ve kişisel verilerini ücretsiz, çevrimiçi olarak yayınladı.

Açığa çıkan veriler, ABD’de ki 32 milyondan fazla kullanıcı kaydı, Birleşik Krallık’ta ki 11 milyon kullanıcı ve Hindistan’daki 6 milyon kullanıcı kaydı dahil olmak üzere 106 ülkeden 533 milyonun üzerinde Facebook kullanıcısının kişisel bilgilerini içeriyor. Bu kişisel bilgiler içerisinde telefon numaraları, Facebook kimlikleri, tam adlar, doğum yerleri, doğum tarihleri, biyografiler ve e-posta adresleri bulunuyor.

Araştırmacılar, sızdırılan verilerin bir örneğini inceledi ve bilinen Facebook kullanıcılarının telefon numaralarını veri setinde listelenen kimliklerle eşleştirerek birkaç kaydı doğruladı. Bir kullanıcının telefon numarasını kısmen ortaya çıkarmak için kullanılabilen Facebook’un şifre sıfırlama özelliğindeki veri setinden e-posta adreslerini de test ederek kayıtlar doğrulandı.

Facebook gibi uygulamalar üzerinde yer alan kişisel verileri çaldırma riskini azaltmak için atabileceğiniz bazı adımlar:

• Hesabınızda T.C. ve telefon numarası gibi kişisel verilerin herkese görünebilir olmamasına dikkat ediniz,

• Hesabınıza giriş yaptığınız şifreleri düzenli olarak değiştiriniz,

• Kullandığınız parolanın güvenlik seviyesinin yüksek olmasına özen gösteriniz,

• Kullandığınız her uygulama için kendinize farklı parolalar oluşturunuz, aynı parolayı birden fazla uygulama için kullanmayınız,

• Hesaplarınıza girerken İki faktörlü doğrulama kodu kullanınız.

Teknoloji Makaleleri