Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Video izleme, kayıt ve analiz özelliği ile üst düzey güvenlik

Sensormatic-avigilon-globaltechmagazineGüvenlik herkes için en temel ihtiyaç. Güvenliğe yönelik tehditler her geçen yıl artarken özellikle video izleme teknolojilerinin güvenliği sağlamadaki rolü de giderek kritikleşiyor. Yapılan araştırmalar da global olarak video izleme sistemlerinin yaşadığı hızlı büyümeyi ortaya koyuyor. IDC’nin verilerine göre video izleme sistemleri pazarı önümüzdeki birkaç yıl içinde tarihinin en önemli büyümelerinden birini yaşayacak. 2019 yılında 23,6 milyar dolarlık büyüklüğe sahip pazar, 2025 yılında 44 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacak.

Sektörün büyümesini artan güvenlik ihtiyacının yanında yeni ürün ve çözümler de sürüklüyor. Burada özellikle sadece kayıt alan değil analiz de yapabilen teknolojiler öne çıkıyor.
Sensormatic, Yüksek Çözünürlüklü Video İzleme Çözümlerinde lider konumdaki Avigilon’a ait hem kayıt sunucusu hem izlemeyi bir arada sunan Avigilon ES AIO (All In One) Kamera’yı çözüm portföyüne ekledi. Bu yeni teknoloji herhangi bir kayıt ünitesi gereksinimi olmadan, entegre 256 GB’lık SSD hafızası üzerine kayıt yapabiliyor.

Kamera üzerinde tümleşik olarak bulunan ve doğrudan çalışan sistem, gelişmiş alan alarm yönetimi ve sistem bakımını sağlamak için Avigilon Kontrol Merkezi’nin yazılım gücünden yararlanıyor. Kameralar nesne algılama ve sınıflandırma için kendi kendine öğrenen video analitiği ile olağanüstü görüntü kalitesi sunuyor ve bu şekilde güvenlik personelinin erişimini kolaylaştırarak olaya müdahalesini artırıyor.

IP66 koruma seviyeli ve IK10 darbeye dayanıklı bir muhafazaya, aynı zamanda hızlı montaj ve kablolamayı sağlayan yenilikçi bir tasarıma sahip olan H4 ES kameralar, entegre motorize bir lens, uzaktan odaklama ve zoom kontrolü de içeriyor.

Bu kameralar ayrıca görüntü kalitesinden ödün vermeden bant genişliğini azaltan özgün akış yönetimi fonksiyonuna sahip. Patentli düşük aydınlatma ve geniş dinamik aralık (WDR) teknolojileriyle, zorlu aydınlatma koşullarında net renkli görüntüler sunuyor.

Avigilon ES kamera esnek yapısıyla da dikkat çekiyor. Hareketli bir kamera olarak kullanılabiliyor. Farklı zamanlarda farklı ortamlara taşınarak, bir sunucuya entegre edilmeden doğrudan izleme ve erişim gerçekleştiriyor. Kısıtlı ya da kayıt cihazı konumlandırılamayan alanlarda da esnek çözüm sağlayan Avigilon ES AIO’da kamera ve kayıt sunucusunun entegre olması, sadece network üzerinden çalışması, kırsal alanlar da dahil mobil kamera gereksinimi olan her türlü alanda kullanımını mümkün kılıyor. İlgili yere kameranın sadece PoE destekli bir network üzerinden bağlanması yeterli oluyor.

Her sektör için ideal

256 GB’a kadar dahili SSD, 60 güne kadar cihaz üzerinde kayıt, video analiz yeteneği, kolay kurulumla iç ve dış ortamda kullanım da bu cihazların en önemli özelliklerinden birkaçı. Her şey bir arada bu kamerayla bölgesel olarak kayıt alabiliyor, merkezi olarak izleyebiliyor, uzaktan yönetilebiliyor. Kablosuz erişime de uyumlu hale getirilebilen kameralar, sistem kurulması zor kırsal ve endüstriyel alanlarda pratik olarak konumlandırılabiliyor, gerekirse bir süre sonra kolayca farklı alanlara taşınabiliyor. Tüm bu özellikleri ile farklı mekan ve durumlarda kullanılabilmesi ile her sektöre hitap eden bir ürün olma özelliğini taşıyor.

Teknoloji Makaleleri