Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hibrit iş çağında karmaşıklığı azaltmanın yolu SASE

citrix-new-globaltechmagazineSASE, günümüzün dağıtılmış kurumsal ortamlarındaki karmaşıklıkları azaltmaya ve hibrit iş gücü için güvenli erişimi basitleştirmeye yardımcı olabilecek lider bir mimari çerçeve.  SASE, sıfır güven yani Zero Trust ağ erişimi (ZTNA), hizmet olarak sunulan güvenlik duvarı, güvenli web ağ geçidi (SWG) ve bulut erişim güvenlik aracısı (CASB) dahil olmak üzere, bulut tarafından sağlanan, kapsamlı güvenlik hizmetleri ile SD-WAN’ı birleşik bir mimaride bir araya getiriyor.

Dijital dönüşüm, bulut kullanımı ve artan hibrit iş gücü, güvenlik ve bağlanırlık ortamının dinamiklerini temelden değiştirdi. İşletmeler, uygulamalara güveniyor ve her zamankinden daha fazla sayıda çalışan, iş uygulamalarına erişmek için İnterneti ve farklı cihaz türlerini kullanıyor. Aynı zamanda, daha fazla uygulamanın buluta taşınmasıyla birlikte, genel bulutlar ve Hizmet Olarak Sunulan Yazılımlar genelinde daha fazla iş yükü dağıtılıyor. Uygulama ortamı dönüşüyor ve daha karmaşık hale geliyor.

SASE, Hibrit Çalışmaya Nasıl Yardımcı Olabilir?

Citrix’e göre, uygulama ortamı daha karmaşık hale geldikçe, işletmeler buluta geçiş yaparken, doğru güvenlik çerçevesini ve teknolojilerini seçmek, BT ekiplerinin güvenle ilerlemesine yardımcı olabiliyor ve çalışanların cihaz bağımsız olarak her yerden, güvenli ve sorunsuz bir şekilde çalışmalarını sağlayabiliyor.

Citrix, güvenli erişim hizmeti edge (SASE) mimarisine başlamanın ilk adımı olarak, işinizi desteklemek için gereksinim duyacağınız kritik uygulamaları anlamaya işaret ediyor.  Bu aynı zamanda ihlalleri durdurmak, karmaşıklığı azaltmak ve dağıtılmış hibrit iş gücünüz genelinde çeviklik, ölçeklenebilirlik ve büyüme sağlamak amacıyla, güvenlik stratejiniz için bir referans değer oluşturmaya yardımcı olacak.  Buna ek olarak, bu yeni hibrit iş modeliyle, teknoloji yatırımlarınızı korumak, karmaşıklığı azaltmak ve siloları ortadan kaldırmak için boşlukları ve en iyi yaklaşımları belirlemek için mevcut altyapınızı değerlendirmeniz gerekecek.

SASE’ye Stratejik ve Birleşik Yaklaşım Gerekli

Geçmişte, ağ oluşturma ve güvenlik çözümleri, veri merkezinde bulunan ve silolarda yönetilen nokta ürünler olarak sağlanıyordu ve bu durum, kullanıcı deneyimini etkileyen ve BT karmaşıklığını artıran bir darboğaza yol açtı.  Türünün en iyisi ağ oluşturma ve güvenlik teknolojilerinin basitlik ve birleştirme özelliğini sağlamak için sıfırdan, birleşik bir yaklaşımla tasarlanan çözümler, bir SASE modelinin gerçek değerini sağlayabiliyor.

Citrix’in SASE yaklaşımı temel tüm yetenekleri sağlıyor

Citrix’in SASE yaklaşımı, ağ oluşturmayı ve güvenliği, kullanıcı deneyimini karmaşık hale getirmeden, uygulamalara ve verilere erişimi güvenli hale getirmenin daha basit bir yolunu destekleyen birleşik bir çözümde bir araya getiriyor. Citrix’in tamamen birleştirilmiş, devreye alınmaya hazır SASE çözümleri portföyü, tüm “temel” ve “önerilen” SASE yeteneklerini sağlıyor. Çözüm, hibrit iş gücünü Citrix Workspace ve tüm uygulamalar için en iyi, en güvenli erişim deneyimiyle güçlendirmek amacıyla, esnek bağlanırlık ile bulut tarafından sağlanan kapsamlı bir güvenlik grubunu, Citrix SD-WAN aracılığıyla bütünleştiriyor. Citrix SASE çözümleri, sıfır güven güvenlik yaklaşımıyla ve birleşik yönetim aracılığıyla, kurumsal uygulama kullanılabilirliğini iyileştirmeye ve güvenli erişimi basitleştirmeye yardımcı olabiliyor, aşamalı bir devreye alım yaklaşımı sağlayan ve ortamınızda hemen kısmi olarak veya tamamen devreye alınabilen güçlü, esnek ve etkili bir model sağlıyor.

Teknoloji Makaleleri