Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Linktera ve Denodo’dan veri sanallaştırmada stratejik iş birliği

Linktera-globaltechmagazineDanışmanlık ve yazılım şirketi Linktera ve veri sanallaştırması ürünlerinde dünyada lider firmalardan biri olan Denodo, stratejik iş birliği anlaşmasına imza attı. Linktera ve Denodo ortaklığıyla birlikte veri yönetiminin operasyonel maliyetleri ve verilerin değere dönüşme süresinin azaltılması hedefleniyor. Ortaklıkla beraber kuruluşların dijital dönüşüm projelerini yönlendirmede çevikliğini artırıp veri sanallaştırmanın gerçek değerlerini pazara açmak amaçlanıyor. Linktera Genel Müdürü Taşkın Osman Aksoy iş birliğine dair; “Analitik ve modelleme Linktera’nın her zaman ana uzmanlık alanlarından oldu. Bu iş birliği modelleme, iş zekası ve analitik alanında sunduğumuz hizmetleri Denodo’nun sıra dışı veri görselleştirme ürünleriyle yepyeni bir seviyeye çıkarıyor” ifadelerinde bulundu.

Uçtan uca danışmanlık ve dijital dönüşüm projeleri yürüten mühendislik şirketi Linktera, dünyada veri sanallaştırması konusunda lider şirket Denodo ile stratejik iş ortaklığı yaptığını duyurdu. Dünyada birçok yerde hizmet veren Denodo; kamu, bankacılık, finansal hizmetler, sigorta, kurumsal sektörleri ve genel olarak her türlü dijital dönüşüm girişimini hedefleyen Linktera ile yaptığı bu ortaklık sayesinde Türkiye pazarına giriyor. Ortaklıkla birlikte Türkiye dahil geniş bir bölgede şirketlere veri sanallaştırılması alanında danışmanlık, analiz, yazılım ve entegrasyon hizmeti verilecek.

Veri kümelerini fiziksel olarak gruplamak ve bir arada depolamak yerine (sunucularda, clusterlarda, veritabanlarında veya veri ambarlarında olduğu gibi) sanallaştırılmış veriler bir dizi farklı sunucuda dağıtık bir şekilde depolanır ve veri tüketicilerinin, verilerin fiziksel olarak taşınmadan veya kopyalanmadan erişimine izin verir. Gartner’a göre, kuruluşların %40 kadarı veri sanallaştırması gibi fiziksel olmayan entegrasyon stillerini kullanıyor ve bu oran artmaya devam ediyor. Veri sanallaştırması, mantıksal veri ambarı ve mantıksal veri gölü, self servis iş zekası, mantıksal veri yapısı ve çoklu bulut entegrasyonu gibi Gartner tarafından tanımlanan önemli mimari kalıpların birçoğunda da önemli bir rol oynuyor. Bununla birlikte, veri sanallaştırma, veri yönetimini basitleştiren herhangi bir DataOps ve Veri Yönetimi yaşam döngüsünün ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Dijital Dönüşümde ‘Entegrasyon’ Kilit Faktör

Dijital dönüşüm süreçlerinde firmalara küresel standartlarda ürün desteği, proje danışmanlığı, sistem entegrasyonu ve uçtan uca proje yönetimi hizmetleri sunan Linktera’nın Genel Müdürü Taşkın Osman Aksoy, ortaklığa ilişkin şunları söyledi: “Şirketlerin dijital dönüşüm yolculuklarında müşteriyi ve ihtiyacını anlayarak en doğru ürün ve hizmeti sunmak başarının tek anahtarı. Veri sanallaştırmasıyla yazılım ve danışmanlık gibi başlıkları entegre bir biçimde yönetmekse operasyonel maliyetlerin ve verinin değere dönüşme süresinin azalması açısından büyük önem taşıyor. Veri Sanallaştırma alanında rakipsiz pazar lideri olarak bilinen Denodo ile ortaklık anlaşması yaptığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Veri sanallaştırması, ortaklığımızla birlikte hizmet verdiğimiz sektörlerde veri modellemesi, iş zekâsı ve analitik alanlarında Denodo ile ülke içinde ve bölge ülkelerde kurumlara değer katmayı amaçlıyoruz.”

Veri yönetimi ve entegrasyon kategorisinde Gartner ve Forrester Wave tarafından art arda Data Entegrasyonu ürünlerinde lider olarak listelenen Denodo CMO’su Ravi Shankar ise “Denodo’da bizler, dünyanın önde gelen iki analist firması tarafından pazar lideri olarak kabul edilen konumumuzla gurur duyuyoruz. Onların takdiri, veri sanallaştırma tarafından desteklenen mantıksal bir veri dokusu aracılığıyla verilere güvenli ve sorunsuz erişim sağlama taahhüdümüzün altını çiziyor. Linktera ile bu çerçevede yaptığımız ortaklık sayesinde Türkiye pazarı başta olmak üzere yeni pazarlara girmekten büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri