Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Uzaktan çalışırken güvenliği sağlayacak beş ipucu

GoDaddy-globaltechmagazineDünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy, küçük işletme sahiplerinin, çalışanların ve girişimcilerin uzaktan çalışırken daha güvende olmalarına yardımcı olacak beş ipucu paylaştı. İnsanların pandeminin başından beri evden çalışması, iş sunucularına ve e-postalarına uzaktan bağlanmak için kurumsal seviyede güvenlik önlemleri olmayan bağlantılar kullanmak zorunda kaldıkları anlamına geliyor. GoDaddy’ye göre insanlar nerede çalışırsa çalışsın, bazı basit önlemler almak herkesin daha güvenli çalışmasına yardımcı olabilir.

GoDaddy Türkiye ve MENA Kıdemli Bölge Direktörü Selina Bieber konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “2020 yılından itibaren evden çalışan insanların sayısı pandemi nedeniyle hızla artış gösterdi. Bu, ne yazık ki, güvenlik saldırılarında da artışa neden oldu. Örneğin, 2020’de Türkiye’ye yönelik RDP saldırıları yüzde 571 arttı[1]. Uzaktan çalışma birçok işletme için ‘yeni normal’ haline geldikçe online güvenlik daha önemli olmaya da devam edecek. Küçük işletme sahipleri, çalışanları ve girişimciler kendi verilerini ve müşterilerinin verilerini korumaya yardımcı olmak için Web Sitesi Güvenliği araçlarına yatırım yapmanın yanı sıra, çalıştıkları yer neresi olursa olsun daha güvenli bir ortam sağlamaya yardımcı olabilecek bazı güvenlik uygulamalarını da takip edebilirler.”

GoDaddy’nin küçük işletme sahiplerinin, çalışanlarının ve girişimcilerin uzaktan çalışırken de güvende olmalarına yardımcı olacak ipuçları şöyle:

İş birliği yapmak için güvenli araçlar kullanın

İnsanların uzaktan çalışırken online olarak iş birliği yapmaları ve birlikte çalışmaları gerekebilir, bu da bir ekip içindeki herkesin her yerden erişebileceği belgeler paylaşmayı ve kaydetmeyi gerektirir. GoDaddy Microsoft 365 gibi araçlar kurulumu ve kullanımı kolay olmaya ek olarak akıllı bulut hizmetleri ve gelişmiş güvenlik sunar. Küçük işletme sahipleri, girişimciler ve çalışanları böyle bir ürün kullanarak bulut aracılığıyla daha güvenli bir şekilde şekilde bağlantı kurmanın, belge paylaşmanın ve iş birliği yapmanın yanı sıra Microsoft’un ürün paketinden de yararlanabilirler.

Bağlantınızı güvenli hale getirin

İnternete güvenli bir ofis kurulumunun dışında bağlanırken, bağlantınızın güvenliği sağlamaya ve herhangi bir şüpheli aktiviteyi tespit etmek için izlemeye yardımcı olan mevcut araçlardan faydalanın. Örneğin, bir sanal özel ağ (VPN) kullanmak, internet bağlantısını şifreleyerek kötü amaçlı yazılımlara ve bilgisayar korsanlığı girişimlerine karşı ek bir güvenlik katmanı sağlayabilir. Küçük işletme sahipleri ve girişimciler, şirket bilgisayarlarına VPN yükleyebilir ve çalışanlarına uzaktan çalışırken VPN’yi açık tutmanın önemini anlatabilirler. Ek olarak, sürekli izleme hizmetleri kullanmak, güvenlik ihlalleleri ya da siber saldırılar gibi şüpheli aktivitelerin tespit edilerek zamanında müdahele edilmesine yardımcı olabilir.

İki faktörlü kimlik doğrulama kullanın

İki faktörlü kimlik doğrulama ile, bir hesaba her giriş yapmaya çalıştığınızda telefonunuza veya ikincil e-posta adresinize gönderilen benzersiz bir PIN kodu da girerek kimliğinizi doğrulamanız istenir. GoDaddy gibi birçok platform, hesaplarında güvenli bir şekilde oturum açmaya yardımcı olmak için halihazırda iki adımlı kimlik doğrulama sağlıyor. Ancak bu önlemi sunmayan web sitelerinde oturum bilgilerinizin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için kullanabileceğiniz iki adımlı doğrulama uygulamaları da bulunuyor.

Antivirüs yazılımı kullanın

Çoğu kişi halihazırda antivirüs yazılımı kullanır, ancak ek güvenlik için kullandığınız yazılımın, tüm ağ yerine tek tek cihazlara yüklenen bir tür güvenlik duvarı olan yazılım güvenlik duvarı içerip içermediğini de kontrol edin. Nerede çalışırsanız çalışın, bir güvenlik duvarı yüklemek, bilgisayarınızın daha güvenli kalmasına yardımcı olabilir ve güvenlik duvarı ayarlarınız bir kere kurulumunu yaptıktan sonra nereye giderseniz gidin sizinle birlikte gelirler. Böylece ağ güvenliği önlemlerinin uygulandığı bir ofis ortamının dışındayken bile daha güvenli bir şekilde çalışmaya devam edebilirsiniz.

Düzenli yedekleme ve güncelleme yapın

Bir küçük işletme sahibiyseniz, işletme verilerinizin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için web sitenizi GoDaddy Web Sitesi Yedekleme gibi bir araçla düzenli olarak yedeklemeniz önemlidir. Hem iş bilgisayarınız hem de kişisel bilgisayarınızda verilerinizi düzenli olarak yedeklediğinizden emin olun. Bir diğer önemli konu ise işletim sisteminizi güncel tutmaktır. Genellikle yeni güncellemeler yakın zamanda keşfedilen güvenlik açıklarına yönelik düzenlemeleri içerir, bu nedenle güncellemelerinizi düzenli olarak yapmak bilgisayarınızı daha az savunmasız hale getirmenize yardımcı olabilir.

Teknoloji Makaleleri