Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Black Friday yaklaşırken veri güvenliğini unutmayın

Premier-DC-veri-merkezi-globaltechmagazineVeri güvenliğinde yapılan en büyük ve en yaygın hatalardan birisi; işletmelerin kendilerine bir saldırı olduğu zaman veya tanınmış bir şirketin başına bir olay geldiği zaman harekete geçmesi. Halbuki saldırı riskleri her gün artıyor ve yeni birtakım yöntemler ortaya çıkıyor. Özellikle Black Friday gibi dönemlerde şirketlerin dikkatli olması gerektiğini belirten Premier DC Veri Merkezi ve Sadece Hosting Yönetim Kurulu Danışmanı Sadi Abalı, yoğun trafik yaşanan bu dönemlerde zararlı link ve dosya gönderimleri ile phishing gibi yöntemlerle yapılan saldırılarda büyük bir artış görülebileceğini söyledi.

Günümüzde işletmeler; prestijlerini, müşterilerinin ve iş ortaklarının verilerini koruyabilmek ve iş sürekliliğini garanti edebilmek için daha öngörülü hareket etmek, güvenlik işini bireysel ihmallere yer vermeyecek şekilde kurgularla uygulayarak veri güvenliğini sağlamak zorunda kalıyor.

Özellikle Black Friday gibi internette yoğun işlemlerin yapıldığı, e-ticaret siteleri ile e-ticaret kullanıcılarının hacker’ların hedefi haline gelebildiği bir dönemde veri güvenliğine çok daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyleyen Premier DC Veri Merkezi ve Sadece Hosting Yönetim Kurulu Danışmanı Sadi Abalı, “Büyük ölçekli şirketler veri güvenliği konusunda daha geniş kadrolar bulundurabiliyorken, orta ve küçük ölçekli şirketlerde bazen tek veri güvenliği uzmanı dahi bulunmadığını görüyoruz. Bu yüzden bu alanlarda yeni çıkan ve otomasyon, sürekli izleme sağlayan çözümler ve security operation center (SOC) gibi hizmetleri sunan uzman hizmet sağlayıcılardan yararlanmaları gerekir. Black Friday gibi yoğun trafik yaşanan dönemlerde zararlı linkler, zararlı dosya gönderimleri, phishing gibi yöntemlerle yapılan saldırılar büyük artış gösterir. Kullanıcıların güvenli olmayan sitelerde ve ağlarda hassas bilgileri paylaşmaması, bu tür yerlerde ödeme sistemlerini kullanmaması çok önemli. Bu dönemde e-ticaret sitelerine yapılan DDoS saldırıları da artabilir ve hizmette kesintiler yaşanabilir. Şirketlerin ve tüketicilerin bu konularda dikkatli olması ve saldırılara hedef olmadan önce gerekli önlemleri alması gerekir” dedi.

Teknoloji Makaleleri