Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Asseco Grup 2021 yılı üçüncü çeyrek verilerini açıkladı

asseco-globaltechmagazineAvrupa’nın en büyük yazılım şirketleri arasında yer alan Asseco South Eastern Europe (ASEE) üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını yayınladı.

ASEE Group’un 2021’in üçüncü çeyreğindeki satış gelirleri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13 (6,5 milyon avro) artarak 57,7 milyon avroya ulaştı. Gelirlerdeki en büyük artış, başta özel çözümler olmak üzere özellikle tescilli yazılım ve hizmetler tarafından sağlandı. ASEE Grubu’nun faaliyet kârı yüzde 24 artışla 10,3 milyon avroya ve FAVÖK yüzde 14 artışla 14,6 milyon avroya ulaştı.

2021’in üçüncü çeyreğinde ASEE Group bünyesinde, Türkiye’de de faaliyet gösteren ödeme sektörü çözümleri şirketi Payten’in satış gelirleri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 (1,1 milyon avro) artarak 26,6 milyon avroya ulaştı. Payten’in faaliyet kârı 1,5 milyon avro (yüzde 36) artarak 5,7 milyon avroya ulaştı. FAVÖK ise 2020 dönemine kıyasla yüzde 17 (1,3 milyon avro) artarak 8,8 milyon avroya yaklaştı.

ASEE Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Piotr Jelenski, finansal sonuçlarla ilgili şu açıklamayı yaptı: “ASEE Group üçüncü çeyrekte hem organik olarak hem de yeni satın alınan şirketlerin konsolidasyonu sonucunda büyümesini sürdürdü. ECR ve IPD gibi işletmelere yönelik çözümlerin yanı sıra kart işleme çözümleri ve IAD Moneyget de önemli ölçüde büyüdü. Özel Çözümlerde ölçeğin büyümesi ve kendi hizmetlerimizin verimliliği de olumlu Q3 sonuçlarına katkıda bulundu.”

Teknoloji Makaleleri