Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sparkle yeni IoT Global çözümünü duyurdu

sparkle-globaltechmagazineİtalya’daki ilk uluslararası hizmet sağlayıcısı olan ve dünyanın en büyük operatörleri arasında yer alan Sparkle, Expo 2020 Dubai İtalya Pavyonu’nda düzenlendiği basın toplantısında yeni IoT Global çözümünü tanıttı. Bölgede uzun süredir varlığını sürdüren ve Avrupa ile Orta Doğu arasında 5G dolaşımında bir rekora sahip olan Sparkle, kurumsal dijital çözümlerini tanıtmak için Dubai’yi seçti.

Uluslararası arenada faaliyet gösteren, global pazarlarda ofisleri veya mobil varlıkları olan şirketler için, coğrafi olarak dağıtılmış Makineden Makineye (M2M) cihazlar ve uygulamaları barındıran bulut ortamı arasında veri aktarımını sağlayan, Nesnelerin İnterneti projelerinin başarıya ulaşmasında bağlantı kilit bir rol oynar. 5G mobil ağların ve yeni nesil M2M SIM’lerin ortaya çıkmasıyla birlikte, bu bağlamda iş süreçlerinde bilgi akışının gerçek zamanlı ve kesintisiz bir şekilde gerçekleşmesinde gecikme süreleri daha büyük önem kazanmış durumda.

Sparkle’ın yeni çözümü IoT Global, şirketlerin dijital varlıklarını birden fazla ülkede ve sorunsuz bir kullanıcı deneyimiyle kontrol etmelerine imkan sağlayan ve yönetilebilir bir IoT bağlantı hizmetidir. Herhangi bir hücresel ağa bağlanabilen küresel M2M SIM’lerinin kullanımını esas alan bu çözüm sayesinde çok uluslu şirketlerin yerel operatörlerle herhangi bir hizmeti etkinleştirmesine gerek kalmıyor. Ayrıca, tüm kıtalara dağıtılan sanallaştırılmış ve bulut tabanlı mobil ağ altyapısı ile dünya çapında 500’den fazla mobil operatörle dolaşım anlaşmaları sayesinde sunduğu düşük gecikme süreleri ile Sparkle’ın yeni IoT çözümü, özellikle gerçek zamanlı kontrol gerektiren uygulamalar için küresel ölçekte yüksek performanslı bağlantı sağlıyor.

IoT Global ile Sparkle’ın MPLS, Ethernet, yönetilen SD-WAN, Cloud connect ve Multicloud otomasyon hizmetlerini kapsayan kurumsal dijital çözümler portföyü daha da zenginleşti. Şirket, bu çözüm ile kurumların uluslararası web platformlarını birbirine bağlamayı ve hem içeride hem de dış ekosistem ile iletişimlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Teknoloji Makaleleri