Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

IFS Connect Day ile Türkiye dijital dönüşüme odaklandı

IFS-globaltechmagazineDünyada ve Türkiye’de dijital dönüşüme liderlik eden IFS’in 2 Haziran 2022 Perşembe günü gerçekleştirdiği IFS Connect Day etkinliği dijital dönüşümün çalışma hayatına etkilerini, insan faktörünün farklı sektörlerdeki yerini ve gelecek teknolojilerin iş yapış biçimlerini nasıl dönüştürdüğünü masaya yatırdı. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen ve 500’ün üzerinde üst düzey yöneticiyi bir araya getiren etkinlikte, Türkiye’den ve dünyadan üst düzey yöneticilere IFS’in vizyonu hakkında bilgiler verilirken hem ülkemizden hem de dünya genelinden dijital dönüşüm başarı hikayeleri paylaşıldı.

Etkinlik, IFS AB Başkanı ve COO’su Zoran Radumilo’nun konuşmasıyla başladı. Türkiye’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Radumilo, “Teknoloji alanındaki gelişmeler ve inovasyonlar hızla değişen dünyada şirketlerin başarıya ulaşması açısından büyük önem taşıyor. Küçükten büyüğe tüm şirketler sürdürülebilir büyümenin yollarını arıyor. Bu konuda herkesin beklentisi büyük ve en iyi deneyimi elde etmeye çalışıyor. Dünya genelinde 10 binden fazla müşteriye sahip bir şirket olarak müşterilerimizi dinliyor ve onlara en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Zoran Radumilo’nun ardından söz alan IFS Türkiye CEO’su Ergin Öztürk, “Türkiye’de kurulduğumuz 2004 yılından bu yana çok büyük başarılara imza attık. 18 yıl boyunca kriz dönemleri de dahil olmak üzere her yıl yüzde 15 ila 25 arasında bir büyüme rakamı elde ettik. Pandeminin de etkisiyle son iki yılda yıllık yüzde 40 büyüme oranına ulaştık ve 2022 yılında da yüzde 40’lık bir büyüme bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

IFS Türkiye’nin gelecek planlarından da bahseden Öztürk, IFS Cloud’un ülkemizdeki ilk projesinin de başladığının ve yıl sonunda hayata geçirileceğinin müjdesini verdi. Ayrıca IFS Akademi’yi hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Öztürk, IFS Türkiye’nin küresel olarak “Mükemmeliyet Merkezi” haline gelmesi için çalışmalar sürdürdüklerini de belirtti.

Özel konuşmacılar sahnedeydi

IFS Connect Day kapsamında çok özel konuşmacılar da sektör liderleriyle buluştu. İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson, Teknoloji Yazarı ve Trend Avcısı M. Serdar Kuzuloğlu, Akademisyen ve Ekonomist Emre Alkin eşsiz konuşmaları ile sahneyi onurlandırdılar.

Dijital dönüşüm hikayeleri katılımcılara ilham oldu

IFS Türkiye CEO’su Ergin Öztürk’ün yönetiminde ve Maysan Mando Genel Müdürü Tülay Hacıoğlu Şengül, Aisin Otomotiv Genel Müdürü Murat Ayabakan ve Erkurt Holding YKB ve CEO’su Ali Kerem Alptemoçin’in katılımıyla gerçekleşen “IFS ile Dijital Dönüşüm Hikayeleri” panelinde, şirketlerin yöneticileri dijital dönüşüm süreçlerinde neler yaşadıklarını, bu zorlukların üstesinden nasıl geldiklerini ve bu tarz projelere yeni başlayan şirketlerin nelere dikkat etmeleri gerektiğini paylaştılar.

Sürdürülebilirlik şirketlerin gündeminde

Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan, günün ikinci yarısında Philip Morris International Türkiye Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren, BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın ve KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca’yı konuk aldı. Şirketlerin zorlu dönemlerden geçerken veriden; yeni döneme adaptasyonda teknolojiden ve şirketlerin sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda dijital dönüşümden nasıl faydalandıkları gibi konuların konuşulduğu panelde, aynı zamanda ülkemizin dijital dönüşüm yolculuğundaki yeri de tartışıldı.

Yetenek açığı son 15 yılın en üst seviyesinde

Kuşak araştırmacısı, Yazar ve Universum Türkiye Lideri Evrim Kuran’ın moderatörlüğünde ve ManpowerGroup Turkey Genel Müdürü Feyza Narli, Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş ve IFS Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Dolunay İlgin Sarıoğlu’nun katılımıyla “Dijital Dönüşümde İnsan Faktörü” paneli büyük bir ilgiyle karşılandı. ManpowerGroup’un yaptığı bir araştırmadan çıkan çarpıcı sonuçlarla başlayan panelde yetenek açığının hangi sektörlerde hangi pozisyonlarda olduğundan, bunun giderilmesi için yapılması gerekenlerden, şirketlerin iş gücünü memnun edebilmesini ve yeni yetenekleri kendine çekebilmesini sağlayacak yöntemlerin konuşulduğu panel, gerçek bağların kurulmasının en önemli faktör olduğu vurgusuyla tamamlandı.

Geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe

CXO Medya Kurucusu Murat Yıldız “Dijital Dönüşümde Geleceğin Teknolojileri” başlıklı panelde İstanbul Büyükşehir Belediyesi CIO’su Erol Özgüner ve Zorlu Holding CIO’su Dr. Murat Zeren’i konuk olarak aldı. Geçmişteki “geleceğin teknolojileri”nden başlayıp günümüze ve geleceğe uzanan panelde doğru teknolojilerin doğru zamanda doğru yerde kullanılmasının öneminden bahsedildi. Bununla birlikte teknolojinin kamudaki yansımalarını ve tüketiciden vatandaşa dönüşen kullanıcının ihtiyaçlarını nasıl karşıladığı konuşuldu.

Metaverse, NFT, Web3 ve daha fazlası

“Metaverse ve NFT’nin İş Hayatımıza Etkileri” başlıklı panel Piar İletişim Ajans Başkanı Selin Bati Oran’ın moderatörlüğünde Stratejik Dijital Dönüşüm Danışmanı Ozan İnan, Atlas Space Kurucusu ve CEO’su Burcin Gürbüz ve Token Ekonomisti Ali Erhan Tamer’in katılımıyla gerçekleştirildi. Metaverse’ün günümüzdeki örneklerinden, gelecekte varabileceği noktalara, günümüzde “oyun” olan alanların gelecekte dönüşebileceği şekle kadar pek çok merak edilen konu konuşuldu.

500’ü aşkın üst düzey yönetici dijital dönüşümü masaya yatırdı

Bir gün boyunca süren IFS Connect Day’e ilgi büyüktü. 500’ü aşkın üst düzey yönetici IFS Connect Day Türkiye kapsamında Kuruçeşme Divan’da bir araya geldi. Dijital dönüşümün ve teknolojinin kapsamlı şekilde ele alındığı etkinlik ilham verici konuşmalar ve ufuk açan panellerle doluydu.

Teknoloji Makaleleri