Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türk Telekom kimlik ve erişim yönetimini Inforte ve Delinea’ya emanet etti

Türk Telekom, yerel hesapların merkezi olarak yönetilmesi ve yapılan işlemlerin kayıt altına alınması gibi regülatif ihtiyaçlarını karşılamak için Delinea çözümlerini tercih etti. Delinea’nın gelişmiş erişim yönetim çözümleri Inforte ve Türk Telekom ekipleri tarafından şirket genelinde başarıyla uygulandı.

Türk Telekom Kimlik Yönetimi Yöneticisi Cihan Yıldız, “Delinea’nın denetim, erişim ve MFU modüllerini kullandık. Yapılan işlemlerin denetlenmesi, taşınan kullanıcıların doğru IP adresleriyle denetlenmesi, günlük kayıtlarının alınması ve tüm bunların merkezi bir sisteme aktarılması gibi çok zorlu süreçlerin üstesinden geldik. Delinea ve Inforte ekipleri her zaman yanımızda oldular. İhtiyaç duyduğumuz her an kendilerine ulaşabildik. Tüm sorularımıza yanıt verdiler ve sorunlarımızı hızla çözdüler. Bu sayede zorlu bir projeyi başarıyla tamamladık” dedi.

Projenin zorluklarından da bahseden Cihan Yıldız, Hyperscale ile ilgili zorluklar vardı. Regülatif ihtiyaçlar gereği yüksek kullanılabilirlikli bir çözüm olması gerekiyordu. Delinea’nın Hyperscale mimarisini uygulamak için iki ay gibi kısa bir süre içinde bir yapı kurduk. Bu başarıda büyük emeği olan Delinea ve Inforte ekiplerine teşekkür etmek istiyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

Türk Telekom, ilerleyen dönemde Delinea’nın diğer çözümlerini de Inforte aracılığıyla hayata geçirmeyi planlıyor.

Teknoloji Makaleleri