Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HPE bilgi işlem portföyünü genişletiyor

hpe-globaltechmagazineHewlett Packard Enterprise, Ampere işlemciyi temel alan yeni bulut tabanlı bilgi işlem çözümlerini duyuran ilk büyük sunucu üreticisi oldu. Yeni HPE çözümü, çevik, genişleyebilir ve güvenilir bilgi işlem anlayışıyla özel bulut kullanmayı benimseyen hizmet sağlayıcıların ve kuruluşların inovasyonu hızlandırmasına yardımcı olacak.

2022’nin üçüncü çeyreğinde kullanıma sunulacak yeni HPE ProLiant RL300 Gen11 sunucusu, Ampere® Altra® ve Ampere Altra® Max işlemcileri kullanarak yüksek güç verimliliği eşliğinde yeni nesil bilgi işlem performansı sunan ilk örnek olma özelliğini taşıyor.

HPE Compute Birimi Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Neil MacDonald, yeni sunucuya ilişkin şunları söyledi: “Servis sağlayıcılar ve dijitale öncelik veren kuruluşlar, bir sonraki büyük bilgi işlem altyapısı kurulumunun ön saflarında yer alıyor. Bu kuruluşlar çevikliğin, esnekliğin ve inovasyonun bilgi işlemle başladığının farkında. Ayrıca geleneksel ODM kutularının derin bilgi birikimi, performans, güvenilirlik, güvenlik ve kontrole ihtiyaç duyan bir pazarda beklentileri karşılayamayacağının farkındalar. HPE olarak bu noktada devreye girdik ve yeni sunucularımızda Ampere işlemcileri tercih ettik.”

Ampere Kurucusu ve CEO’su Renee J. James de şu değerlendirmede bulundu: “Ampere olarak HPE ProLiant ailesinin yeni üyesi olmaktan heyecan duyuyoruz. Bulut, sektörümüzün büyüme motoru konumunda. Küresel ESG taleplerini karşılamak için hem yüksek performanslı hem gücü verimli kullanan modern işlemcilere ihtiyaç var. HPE, bulut teknolojilerini yaygınlaştıran kurumsal müşterilerine ve servis sağlayıcılara buluta özgü Ampere Altra ve Altra Max tabanlı ProLiant sunucuları sağlamada liderliği üstleniyor.”

HPE, buluta özgü iş yüklerinde bilgi işlem liderliğini genişletiyor

30 yıldır bilgi işlem inovasyonuna öncülük eden HPE, otomasyona dayalı, güvenli ve çok yönlü bilgi işlem çözümlerini, hızla büyüyen hizmet sağlayıcı pazarının yanı sıra özel bulut geliştirmeyi benimseyen, dijital öncelikli kurumları kapsayacak şekilde genişletiyor.

HPE’nin yeni sunucuları, çok çeşitli uygulamaları ve kullanım senaryolarını desteklemek üzere yüksek performans ve güç verimliliği sunuyor. Tek soketli olarak tasarlanan yeni HPE ProLiant RL Gen 11 sunucular, ölçeklenebilir bilgi işlem için soket başına 128 adede kadar çekirdeği destekliyor. Bu sunucular dijital hizmetler, medya sunumu, sosyal platformlar, e-ticaret, finansal veya çevrim içi servisler, IaaS, PaaS ve SaaS gibi bulut tabanlı hizmetler sunan müşteriler için ideal çözüm ortaya koyuyor.

CloudSigma, HPE ProLiant RL sunucularını ilk benimseyenlerden oldu

Öngörülebilir maliyet ve yüksek performans sunan, çevik ve açık bir platforma ihtiyaç duyan müşteriler için özelleştirilmiş bulut hizmetleri sağlayan CloudSigma, HPE ProLiant RL300 sunucusunu tercih etti. Dijital ekonomiyi mümkün kılan gelişmiş hibrit barındırma çözümlerine sahip, bulut, IaaS ve PaaS sağlayıcısı CloudSigma, Avrupa, ABD, Orta Doğu ve APAC bölgesinde 20’den fazla konumda yüksek düzeyde kullanılabilir, esnek, kurumsal nitelikte bulut sunucuları ve bulut barındırma çözümleri sunuyor. Pazardaki en özelleştirilebilir bulut sağlayıcılarından biri olan CloudSigma, müşterilerine bulut üzerinde tam kontrol sağlayarak kullanıcıların bilgi işlem kaynaklarını yaygınlaştırmalarının önündeki kısıtlamaları ortadan kaldırıyor.

CloudSigma CEO’su Robert Jenkin, “Ampere işlemcileri kullanan yeni HPE ProLiant RL300 Gen11 sunucular ile yapay zeka, makine öğrenmesi ve veri işleme hizmetleri gibi kilit sektörlerde daha iyi fiyat performans sunabiliyoruz. Üstelik güç verimliliği sayesinde tüm bunları önemli ölçüde daha az çevresel ayak iziyle sağlayabiliyoruz” dedi.

Bulunabilirlik

HPE ProLiant RL300 Gen11 sunucusu, 2022 yılı içinde HPE GreenLake aracılığıyla hizmet olarak sunulacak. Hizmet, HPE ve HPE’nin Kanal iş ortakları aracılığıyla dünya genelinde satın alınabilecek.

Teknoloji Makaleleri