Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Etkili güvenlik stratejisi geliştirmenin 5 önemli unsuru

Siber saldırı riskleri büyük ölçekli şirketleri etkilediği gibi KOBİ’leri de aynı doğrultuda etkiliyor. Öyle ki siber güvenlik açığı bulunan KOBİ’ler, hackerların en büyük hedeflerinden biri haline geliyor. Veri ihlallerinden etkilenen KOBİ oranının %46 olduğunu ve bu oran karşısında KOBİ’lerin etkili bir siber güvenlik stratejisi geliştirmeleri gerektiğinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, Siber Güvenlik Farkındalık Ayı olan Ekim ayına özel KOBİ’ler için etkili siber güvenlik stratejisi geliştirmenin yollarını 5 adımda paylaşıyor.

komtera-globaltechmagazineTeknolojik gelişmelere bağlı olarak hackerlar da saldırı şekillerini günden güne değiştiriyor. Hem büyük ölçekli şirketleri hem de KOBİ’leri hedef alan hacker saldırıları, kurumlar için büyük kayıplara sebep oluyor. Veri ihlallerinden etkilenen KOBİ’lerin %46 oranında olduğunu ve bu oranın dikkate alınması gerektiğinin altını çizen Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, siber saldırılar karşısında KOBİ’lerin siber güvenlik ile ilgili daha fazla bilinçlenmesi gerektiğini vurgularken alınması gereken güvenlik önlemlerini 5 adımda aktarıyor.

Çalışanlarınızı siber güvenlik konusunda eğitin

KOBİ’lerin siber saldırılarla mücadelede en etkili yollarından biri siber güvenlik konusunda iyi eğitilmiş çalışanlara sahip olmasından geçiyor. Öyle ki çalışanlara yönelik farkındalık projeleri ve uygulamalı eğitim çalışmaları KOBİ’leri siber riskler karşısında oldukça önemli bir konuma getiriyor.

Gerçekleşebilecek siber saldırıları göz önünde bulundurun

KOBİ’leri etkileyen sayısız siber saldırı türü bulunsa da KOBİ’leri en çok etkileyen saldırıların başında sosyal mühendislik saldırıları yer alıyor. Bu nedenle kurumların gerçekleşebilecek siber saldırıları ve türlerini göz önünde bulundurarak hareket etmesi büyük önem taşıyor.

Parolalarınızı kişiselleştirin ve antivirüs programları kullanın

Güçlü, kişiselleştirilmiş parolalar ve güncel antivirüs programları kullanmak genel bir siber güvenlik çözümünün parçası olarak KOBİ’lerin uygulaması gereken adımların en önemlilerinden birisi olarak sıralanıyor.

Etkili bir yedekleme sistemi geliştirin

KOBİ’ler için etkili güvenlik stratejisi geliştirmenin en önemli unsurlarından biri de verilerin düzenli olarak yedeklenmesidir. Belirli aralıklarla ve sistematik olarak yapılan yedeklemeler, KOBİ’lerin topladığı verileri güvende tutma konusunda kritik önem taşıyor.

Olağanüstü durum kurtarma planı hazırlayın

KOBİ’lerin siber saldırılar karşısında olağanüstü durum kurtarma planlarının eksik olduğu durumlarda iş operasyonları sekteye uğrayabiliyor. Bu nedenle sorumluluk sahibi kişilerin, bu eksiklikleri tespit edip zayıflıkları gidermesi gerekiyor. İyi bir kurtarma planı KOBİ’lere BT arızasından sonra kayıpları minimumda tutmasına yardımcı oluyor.

Teknoloji Makaleleri