Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

ABD enflasyon rakamları piyasalara olumlu yansıdı

FED-globaltechmagazineABD enflasyonu Ekim ayındaki ilk tahminden daha düşük çıkarak ekonominin zirve enflasyondan uzaklaştığına dair bazı kanıtlar sunarken, Federal Rezerv’e önümüzdeki aylarda faiz artırımlarını azaltmayı düşünmesi için zaman verdi. S&P 500 %5.5 tırmanarak iki yıldan uzun bir sürenin ardından en iyi günlük performansını kaydetti. Asya hisse senedi göstergeleri ise Mart ayından bu yana en büyük kazanımlarını yakaladı.

Yakalanan olumlu hava, FTX’in yarattığı kargaşanın ortasında kripto piyasalarını istikrara kavuşturmada da önemli bir rol oynadı. Bitcoin, son 24 saatte %4,15 arttı ve şu anda17 bin doların üzerinde işlem görüyor. Bu arada, mempool’da bekleyen işlemlerdeki toplam madeni para miktarı bir artış gördü, bu da zorunlu satıcılardan ve muhtemelen perakende paniklerinden çok sayıda madeni paranın hareket halinde olduğunu gösteriyor. Benzer bir şekilde, Ethereum aynı dönemde %5,93 kazanç kaydettikten sonra 1.200 doların üzerinde el değiştiriyor. Ortadan büyüğe altcoinler büyük ölçüde yeşile döndü ve CHZ, benzer bir zaman diliminde şaşırtıcı bir şekilde %24’lük bir artışla paketi yönetiyor. SOL, Alameda’nın bilançosunda belirgin bir şekilde yer almanın verdiği zararı atlatıyor, ancak geçtiğimiz gün %12,39 oranında yükselmeyi başardı.

Kripto borç veren BlockFi, firmanın FTX krizinden bulaşan para çekme işlemlerini duraklatacağını duyurdu. Şirket, yakın tarihli bir twitte Bankman-Fried’in kripto imparatorluğunun statüsüne ilişkin “netlik eksikliği” göz önüne alındığında “her zamanki gibi iş yürütemeyeceklerini” açıkladı. Değişiklik, kurucu ve COO Flori Marquez’in yatırımcılara “tüm BlockFi ürünlerinin tamamen çalışır durumda olduğu” konusunda güvence vermesinden iki gün sonra gerçekleşti ve FTX US ile geçen yıl yapılan anlaşmanın ışığında, firmanın önümüzdeki yıl en az Temmuz ayına kadar bağımsız bir varlık olarak kalacağını yineledi. BlockFi’ye şirketi satın alma seçeneğiyle birlikte 400 milyon dolarlık bir döner kredi tesisi sunan yaz. Dijital varlık borç vereni, Three Arrows’un kötü borcundan 80 milyon dolarlık bir darbe almak da dahil olmak üzere bu yıl kripto alanındaki patlamalardan sert bir şekilde etkilendi ve şimdi finansal düzenleyicilerden daha fazla inceleme ile karşı karşıya.

(Bybit)

Teknoloji Makaleleri