Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Piyasalar Amerika’dan gelecek büyüme verisini bekliyor

FED-globaltechmagazineDünü çıkışla kapatan ABD hisse senedi piyasaları ve dünü yatay seyirde kapatan kripto para piyasaları bugün Amerika’dan gelecek 3. çeyrek büyüme verilerini bekliyor. Beklenti yıllık %2,9 büyüme sözleriyle günün özetini yapan Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, günün öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

Kripto para piyasalarında haftanın üçüncü gününde, yatay bir seyir söz konusuydu 17.000$ seviyesinden ret alan Bitcoin, bugün sabah saatlerinde 16.800$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Ethereum da 1210$ bölgesinden alıcı buluyor. Küresel hisse senedi piyasalarına bakacak olursak Salı günü dört günlük düşüş serisine son veren ve nispeten yatay pozitif kapatan ABD hisse senedi piyasaları, dün güçlü alımlarla bir haftanın ardından %1,5’in üzerinde kazanımlarla günü kapattı. Bu yükselişte dün merakla beklenen Conference Board tüketici güven endeksinin 101’lik beklentilere karşın 108 olarak açıklanarak son sekiz ayın en yüksek seviyesine çıkması ile Nike ve FedEx gibi şirketlerin beklentilerden üzerinde gelen karları etkili oldu.

Buna ek olarak Japonya Merkez Bankası’nın beklenmedik getiri eğrisi ve tahvil alım programı kararı ile Çin’den gelen Covid endişeleri Asya tarafının 5 gündür satıcılı fiyatlanmasına neden oluyordu. Küresel piyasalardan aldığı destekle Asya piyasalarına da dün 5 günün ardından tepki alımları geldi ve hisseler günü pozitif kapattı. Dolar Endeksi’ndeki gevşeme devam ediyor. 103,8 düzeylerinde hareketlenen Dolar Endeksi, Ağustos ayından bu yana en düşük seviyelerde seyrediyor.

Bugün yurt içinde TCMB’nin faiz kararı takip edilecek. Politika faizinin %9’da tutularak sabit bırakılması bekleniyor. Yurt dışında ise ABD 3. çeyrek büyümesi piyasaların dikkatinde olacak. Beklenti yıllık %2,9’luk bir büyüme rakamının gerçekleşmesi yönünde. Beklentinin ciddi üstünde veya altında açıklanan rakamlar piyasalarda volatiliteyi artırabilir.

22 ARALIK BITCOIN TEKNİK ANALİZ

Oldukça hacimsiz günlerden geçen Bitcoin, sabah saatlerinde 16800$ seviyelerinde fiyatlanıyor. 50 günlük hareketli ortalama seviyesinden iki gündür ret alıyor. Geçtiğimiz günlerdeki makroekonomik veriler ve kripto piyasasındaki sığ haber akışı Bitcoin’in yatay hareketlilikte seyretmesine neden oldu. Bugün, ABD’den gelen büyüme verisi volatiliteyi arttırabilir.

Yukarı yönlü hareketlilikte 50 günlük hareketli ortalamanın (16.930$) üzerine atması oldukça önemli. Bu seviyenin kırılması halinde 17780$ seviyelerine kadar bir yükseliş gözlemlenebilir. Aşağı yönlü hareketlilikte de trend çizgisi olan 16480$ seviyesinin destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyenin kırılması halinde bir sonraki destek seviyesi olarak 15500$ seviyesi çalışabilir.

22 ARALIK CHZ TEKNİK ANALİZ

Yaklaşık bir aydır düşüş trendinde olan CHZ, sabah saatlerinde 0.1110$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelendiğinde 50 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamanın altında hareketlilik gösteriyor. RSI incelendiğinde ise 30 seviyelerinde aşırı satım bölgesinde yer alıyor. Önemli seviyelerden destek alması şimdilik olumlu gözüküyor.

Yukarı yönlü hareketlilikte minör düşen trendi (0.1307$) kırması oldukça önemli olacaktır. Bu seviyenin kırılması ve üzerinde kalıcılık sağlaması halinde bir sonraki direnç seviyesi olarak 0.1410$ seviyeleri karşılanabilir. Aşağı yönlü hareketlilikte 0.1054$ ardından ise 0.0819$ seviyelerinin destek olarak çalışması beklenebilir.

Teknoloji Makaleleri