Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Acer oyun portföyünü yeni ürünlerle güçlendirdi

Acer-Predator-Helios-globaltechmagazineAcer yaptığı açıklamayla, iki güçlü Predator Helios dizüstü oyun bilgisayarını ve bir çift Predator oyun monitörünü duyurdu. 16 inç ve 18 inç ekran boyutları ile gelen ve yepyeni tasarımları ile dikkat çeken dizüstü bilgisayarlar, en yeni 13. Nesil Intel® Core™ mobil işlemciler ve NVIDIA® GeForce RTX™ 40 Serisi GPU’lardan güç alıyor ve bu özellikleri ile Acer’ın bugüne kadarki en güçlü oyun dizüstü bilgisayarları olma özelliklerini taşıyor. “Bilgisayar Çevre Birimleri ve Aksesuarları” kategorisinde CES İnovasyon Ödülü kazanan Predator X45 800R kavisli devasa monitörü ile öne çıkıyor. Predator X27U ile her iki monitör de 240 Hz’lik yüksek yenileme hızlarına sahip OLED ekran teknolojisi ile geliyor.

Predator Helios 16, Predator Helios 18 Dizüstü Bilgisayarlar

Yeni Predator Helios 16 (PH16-71) ve Predator Helios 18 (PH18-71), Acer’ın güçlü dizüstü oyun bilgisayarı serisine en yeni ve en iddialı teknolojileri getiriyor. Tamamıyla yenilenmiş tasarımlara ve yükseltilmiş termal özelliklere sahip olan dizüstü bilgisayarlar, NVIDIA GeForce RTX 4080 Dizüstü Bilgisayar GPU’su (165W’A kadar MGP) ile 13. Nesil Intel Core™ i9 veya i7 HX işlemcilerden güç alırken, birinci sınıf iyi bir oyun bilgisayarında olması gereken tüm özellikleri taşıyorlar.

Intel Başkan Yardımcısı ve Asya Pasifik ve Japonya Genel Müdürü Steve Long, “13. Nesil Intel Core mobil işlemci ailesinden güç alan yüksek performanslı PC platformlarını dünya genelindeki bilgisayar tutkunlarına sunmak için Acer ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Kullanıcıların deneyimleyebileceği olağanüstü hızlı performans, sektördeki alternatiflerle karşılaştırıldığında dikkate değer. Çünkü laboratuvarlarımız, genel PC kullanımına yönelik Crossmark testlerinde  yüzde 40’a kadar ve birçok içerik oluşturucunun kullandığı Blender’da iki katına kadar daha yüksek performans göstermiştir” dedi.

Yeni 13. Nesil Intel Core işlemciler, PC’nizin aynı anda daha fazlasını yapabilmesi için çıtayı yükseltiyor. Yüksek performanslı çekirdek ve hibrit tasarımı, en sevdiğiniz oyunları kesintisiz oynamanıza imkân verirken, ultra verimli çoklu görev ve sürükleyici eğlence deneyimi sunuyor. Yeni NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi GPU’lar, hem performansta hem de yapay zeka destekli grafiklerde büyük bir sıçrama sağlayan NVIDIA Ada Lovelace mimarisinden yararlanıyor. Kullanıcılar, gerçeğe yakın sanal dünyaları ve ışın izleme ile artırılmış performansı, DLSS 3 ile yüksek kaliteli çerçeveleri ve rekabet avantajı elde etmek için sistem gecikmesini optimize eden Reflex’i deneyimleyebiliyorlar. 32 GB’a kadar DDR5-4800 MHz RAM ve RAID 0’da 2 TB’a kadar PCIe Gen4 NVMe SSD, dizüstü bilgisayarları hayranlık uyandıran güç merkezlerine dönüştürüyor ve en zorlu AAA oyunlarını oynamak için ideal kılıyor.

Predator Helios 16, 165 Hz veya 240 Hz’lik 16 inçlik (16:10) WQXGA (2560×1600) ekran veya 250 Hz’lik, zengin ve canlı renkler için 1.000.000:1 yüksek kontrast oranı ve yüzde 100 DCI-P3 renk gamına sahip, 1000 nit’in üzerinde tepe parlaklığını destekleyen AUO AmLED teknolojisiyle çalışan Mini LED[[ii]] ile karşımıza çıkıyor. Predator Helios 18, 165 Hz’lik WUXGA (1920×1200), 165 Hz veya 240 Hz’lik WQXGA (2560×1600) veya geleneksel ekranlardan üç kat daha fazla ortam kontrast oranı sağlayan ve zayıf aydınlatma koşullarında bile sorunsuz kullanabilmek için 1000 yerel karartma bölgesini destekleyen AUO’nun süper hızlı 250 Hz Mini LED ekranı olmak üzere 18 inçlik (16:10) farklı ekran seçenekleri ile geliyor. Daha yüksek çözünürlükler ve hızlı yenileme hızları, görüntülerin minimum gölgelenme veya yırtılma ile ekranda akmasını sağlıyor. Sürükleyici 18 inçlik panel, daha büyük ölçekte taşınabilir oyun deneyimi sunuyor. Birden çok monitör kurulumu için ideal olan cihaz, çarpıcı netlik ve sunduğu detaylarla aksiyonu yeni bir düzeye taşıyor.

Tüm bu yeni güçlü bileşenleri serin tutmak için Predator dizüstü bilgisayarlarda, özel olarak tasarlanmış ikili 5. Nesil AeroBlade™ 3D metal fanlar ve daha iyi ısı transferi için dikdörtgen şeklindeki vektör ısı boruları ile gelişmiş termal çözümler bulunuyor. Ek olarak, sıvı metal termal gresin soğutma etkileri, cihazın gelişmiş termal performansını tamamlıyor.

Helios Serisi için tüm bu güçlü teknolojiler, düz kenarlara ve daha ince çerçevelere sahip basitleştirilmiş mat siyah bir kasaya sahip yeni tasarımda bir araya geliyor. Dizüstü bilgisayarın arkasında, havalandırmaların üst kısmı boyunca uzanan özelleştirilebilir bir RGB ışık çubuğuna sahip birkaç bağlantı noktası bulunuyor.

Yeni tasarım, 1,8 mm tuş mesafesi ve gölgelenmeyi önleyici N tuş geçişine sahip mini LED arkadan aydınlatmalı bir klavye ile tamamlanıyor. RGB arkadan aydınlatmalı klavyenin her tuşu, parlak tekdüze renkleri ve daha az güç gerektiren ve özel olarak tasarlanmış bir arka ışık modülüyle ısıyı verimli bir şekilde dışarı atmaya yardımcı olan pürüzsüz dinamik aydınlatma efektlerini gösterecek yeni tasarımı ile geliyor. Yeni özel Mod tuşu, gelişmiş oyun performansı için modlar arasında hızlı geçişi sağlarken, PredatorSense tuşu, uygulamayı hızlı bir şekilde açmayı kolaylaştırıyor. Kullanıcılar ayrıca klavyelerinin tuş başına RGB arka aydınlatmasında daha fazla özelleştirme için Predator Pulsar aydınlatmasını etkinleştirmek üzere PredatorSense’i kullanabiliyor. 4.0 sürümüne güncellenen Acer’ın oyun kontrol merkezi PredatorSense, sistem ayarlarını kontrol etmeyi ve izlemeyi kolaylaştıran daha sağlam bir tasarım sunarken, yeni Senaryo Yöneticisi özelliği farklı oyun kurulumları için kişisel profillerin oluşturulmasına imkan sağlıyor.

Predator dizüstü bilgisayarlar, hızlı ve sorunsuz bir oyun deneyimi için Intel® Killer™ E2600 Ethernet Denetleyicisi, Intel® Killer™ Wi-Fi 6E AX1675 frekans bandı desteği ile geliyor ve bu özellikleri sayesinde oyuncular hiçbir zaman bağlantı sorunu yaşamıyor. Oyun dizüstü bilgisayarları, bir HDMI 2.1, güç dağıtımını destekleyen iki USB Tip C Thunderbolt™ 4 ve bir Micro SD™ kart okuyucu dahil olmak üzere USB 3.2 Nesil 2 olmak çeşitli çevre birimlerini kapsayan zengin bağlantı seçenekleriyle geliyor. Ayrıca yüzlerce yüksek kaliteli PC oyununa erişim sağlayan bir aylık Xbox Game Pass veya PC Game Pass, Predator Helios 16 ve Predator Helios 18 dizüstü bilgisayarlar ile hediye olarak geliyor.

Predator X45 ve X27U Oyun Monitörleri

Acer’ın en yeni Predator oyun monitörleri Predator X45 ve Predator X27U, profesyonel oyuncuları bile memnun edecek OLED ekranları ve son derece hızlı performansı ile dikkat çekiyor. 45 inçlik UWQHD ekrana sahip (3440×1440) ultra geniş, dar çerçeveye sahip 800R kavisli monitör Predator X45, görüş alanını genişleterek daha gerçekçi ve sürükleyici bir oyun deneyimi sunuyor. Monitör, şaşırtıcı derecede gerçekçi görüntüler için DCI-P3 renk gamının yüzde 98,5’ini destekliyor. DisplayPort 1.4 ve iki HDMI 2.0 bağlantı noktaları ile donatılan TÜV Rheinland EyeSafe® sertifikalı bu cihaz, hem PC’leri hem de konsolları destekliyor. Ayrıca Predator X45’in HDR10 ve 1000 nit maksimum parlaklığa sahip OLED paneli, daha ayrıntılı görüntüler için mükemmel kontrast üretirken, UGR<22 derecesi parlak koşullarda parlamasız oyun oynamaya olanak tanıyor. Şık ve sağlam metal tabanlı ayarlanabilir metal ayak, bu büyük monitörün oyun boyunca sabit kalmasını sağlıyor.

Predator X27U’nun yüzde 98,5 DCI-P3 kapsama alanına sahip 27 inçlik düz WQHD (2560×1440) paneli, günlük kullanım için güvenilir ve güçlü bir monitör arayan profesyonel oyuncular için ideal bir seçenek olarak geliyor. TÜV Rheinland EyeSafe sertifikalı monitör, 1000 nitlik bir tepe parlaklığı ve HDR10 özellikleri sayesinde gerçeğe çok yakın görseller sunuyor.

Hem Predator X45 hem de Predator X27U, AMD FreeSync™ Premium teknolojisi sayesinde sahip olduğu çok hızlı 240 Hz yenileme hızları ve 0,01 ms piksel yanıt süresi ile akıcı bir oyun deneyimi sunuyor. Ayrıca her iki cihaz da klavye ve fareyi değiştirmek zorunda kalmadan masaüstleri ve dizüstü bilgisayarlar arasında zahmetsizce geçişe izin veren bir KVM anahtarları ile geliyorlar. Ayrıca USB Type-C’ye sahip USB hub, diğer aygıtlar ve çevre birimlerini monitörlere bağlamayı kolaylaştırıyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik

Predator Helios 16 (PH16-71), şubat ayında EMEA bölgesinde bin 2.399 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Predator Helios 18 (PH18-71), mart ayında EMEA bölgesinde 2.499 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Predator X45, 2023’ün ikinci çeyreğinde EMEA bölgesinde 1.799 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Predator X27U, 2023’ün ikinci çeyreğinde EMEA bölgesinde 1.099 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Teknoloji Makaleleri