Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kripto para piyasasında yeni yıl iyimserliği

kripto-para-globaltechmagazineKripto para piyasasında yeni yıl iyimserliği devam ediyor. Oldukça dar bir bantta hareket etmesine karşın lider kripto para birimi Bitcoin, sabah saatlerinde 16.900$ seviyesini test etti. Şu anda da 16.850$ bölgesinde fiyatlanıyor. Ethereum’da da günlük yükseliş %3’ü aştı ve 1250$’a kadar yükseldi. Bu akşam yayımlanacak olan FED tutanakları öncesi piyasalar alıcılı seyrediyor. Dün ABD borsaları teknoloji ağırlıklı Nasdaq borsası öncülüğünde %0,7 oranında düşüşler gösterdi.

Kripto para piyasasının Wall Street endekslerinden etkilenmeyerek 17.000$’a doğru yol alması sevindirici ve umut verici oldu. Dün Kasım ayında FTX borsasının iflas etmesine sebep olan borsanın eski CEO’su SBF’nin duruşması vardı ve üzerine atılan tüm suçlamaları reddetti. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 2023 Ekim ayı olarak belirledi. Diğer taraftan dün ABD’de banka düzenleyicileri, kripto varlıkların bankalar için oluşturduğu risklere karşı ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride bankalardan kripto paralar konusunda dikkatli olunması istendi. Bu akşam Türkiye saatiyle 22.00’da açıklanacak olan FED tutanaklarında çıkacak olan mesajlar piyasa üzerinde oynaklığa sebep olabilir. Şu an için kısa vadede olumsuz bir görünüm gözükmüyor. 

Bitcoin Teknik Analiz

Bitcoin dördüncü güne yeşil mumla başlayarak 16875$ seviyelerinde fiyatlanıyor. 50 günlük hareketli ortalama üzerinde hareketlilik gösteren Bitcoin için yükselişin devamında ilk direnç seviyesi olarak 17000$ seviyesi test edilebilir. Bu seviyenin üzerinde günlük kapanışlar ise 17300$ seviyelerine kadar bir yükselişi beraberinde getirebilir. 16830$ seviyelerinin üzerinde kalıcılık sağlayamaması halinde aşağı yönlü hareketle ilk destek seviyesi olarak 16600$ ardında da 16450$ seviyelerinin çalışması beklenebilir. 

Ethereum Teknik Analiz

Lider altcoin Ethereum güne %3 civarında yükselerek 1250$ seviyelerinde fiyatlanıyor. 50 günlük hareketli ortalama ve üst bollinger bandının üzerinde hareketlilik gösteren Ethereum için yukarı yönlü hareketliliğin devamında, 1280$ seviyesinin direnç olarak çalışması beklenebilir. 1245$ seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlayamaması halinde ise aşağı yönlü hareketle 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1224$ test edilebilir. Ardından ise 1200$ seviyesi ikinci destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Teknoloji Makaleleri